24. syyskuuta 2016

Kaksi puhdasta Suomalaista #1

Kyllä musta vielä Suomenhevosratsastaja tulee, tai ainakin siltä näyttää. Olen mennyt pari kertaa koulutunneilla melko uudella tulokkaalla Pululla ja sitten estetunnille minulle oli laitettu taas Maucca. Toki menin estetunnilla myös todella pitkästä aikaa Kantrilla (taisin hypätä sillä edellisen kerran puolitoista vuotta sitten kesäleirillä...) ja koulutunnilla vähemmän tuntikäytössä olevalla hepalla Fifillä, jolla alku ei lähtenytkään ihan niin hyvin käyntiin - putosin ennen kuin ehdin satulaan istua. :D  Sain jalan jalustimeen ja itseni sinne satulan etukaarelle, kun hevonen jo lähti pukkilaukkaa eteenpäin, mutta ei siitä sen enempää.

Kuvat jälleen kerran vähän satunnaisessa järjestyksessä, mutta toivottavasti saatte jotain selvää.

Estetunnin aiheena oli alkutunnista jumppasarja, jossa oli kolme puomia ja kaksi hyvin pientä pystyä ja loppuun tulimme pystyä ja okseria täyskaarrosta, jossa piti vaihtua laukka. 


Jumppatehtävä oli kovin haastava hiukan kömpelölle suokkipojalle, ensimmäisen kerran kun pystyt oli nostettu ylös, kuului kops kops kops kops kops! ja taakse katsoessa maassa oli viisi puomia. Hevonen oli kovasti menossa eteenpäin ja jouduin ottamaan todella voimakkaan pidätteen jokaisen puomin kohdalla, että pääsin ne ilman pudottelua.

Täyskaartojen kautta pystylle ja okserille ratsastaminen oli helpompaa ja ne sujuivatkin hyvin, vaikkakin sillä Maucan lysähdys-tyylillä.
Yllätyksenä oli se, kuinka innokas heppa oli. Se laukkasi todella pyöreästi ja hyvin, eikä edes kyttäillyt kottikärryjä tai kulmia, joista voi tulla villipetoja syömään pikku Maucan.


Loppuun tulimme jumppasarjan, pystyn ja okserin peräkkäin, jonka jälkeen tultiin vielä kerran jumppis toisesta suunnasta. Alku sujui hyvin, mutta okserin jälkeen tulin sarjaa uudelleen kolme vai neljä kertaa, koska puomit eivät vain pysyneet kannattimilla!
Laukanvaihdotkin tuottivat suurta päänvaivaa - menin kokonaisen pitkän sivun väärää laukkaa, kun ei heppa vain vaihtanut ja jyräsi eteenpäin. Sain sen sitten ympyrällä vaihtamaan ravin kautta.


Sellainen tunti Maucca-pojalla. On se paljon kivempi estetunnilla kuin koulutunnilla. Esteillä sillä ei kai ole niin paljoa aikaa purra kuolaimeen kiinni, koska se tuntuu aina melko kevyeltä ja mukavalta. Kannuksiakaan en esteillä ole tarvinnut kertaakaan, heppa saa tosi kivasti vauhtia alleen - joskus tosin ehkä vähän liikaakin.
Sen olen huomannut, että Maucca hyppää isot esteet (mulle ja Maucalle isot >70cm) paljon paremmin kuin pienet. Pienillä se jää roikottamaan jalkoja ja puomit saattaa tipahdella, mutta isommilla se yrittää selvästi enemmän. Ei tästä varmaan koskaan mun lempiratsua tule mutta ehkä opin joskus tykkäämään siitä vähän enemmän. Ainakin estetunneilla.xoxo


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti