★ HISTORIAAloitin ratsastuksen 7-vuotiaana, vuonna 2008, Melkkilän ratsutallilla Perniössä. Tutustuin tuntihevosiin, joista jotkut olivat elämässäni lähes 10 vuotta ensimmäisestä päivästä eteenpäin, mutta ajan saatossa mukaan tuli myös uusia tuttavuuksia ja joillekin jouduttiin sanomaan hyvästit.

Kun olin vanhempieni ja ratsastuksenopettajani mielestä jo tarpeeksi kehittynyt ja omistin jo hieman järkeä, sain vuokrahevosekseni hyvin reaktiivisen tuntiponi Huiman, joka toimii edelleen maailman parhaan ponin virassa. Huima on vauhdikas herkkis, melko iäkäs poni, joka oli aikoinaan paras hyppykaveri mitä itselleen saattoi toivoa. Kävimme kaksissa 2-tason estekisoissa, 70&80cm luokissa, sekä monissa 1-tason kisoissa samalla tasolla. Pikkuhiljaa alkoi kuitenkin alamäki, poni alkoi kiellellä ja ratsastaja kehitti itselleen hyvää vauhtia kovaa rimakammoa esteille. Oli aika vaihtaa hevosiin ja antaa rakkaan ponin jatkaa nuorempien kanssa.

2014 - Huima Hevoshullu Powercupin aluekarsinnoissa Salossa, Ratsastuskeskus Tehossa
2017

2016 - Mimmi estekiojen jälkeen
Aloin ratsastamaan pääsääntöisesti Mimmi-nimisellä temperamenttisella puoliverisellä, jonka kanssa sain esteille lisää itsevarmuutta ja intoa. Koin mielettömiä hetkiä tämän kiukkuisen tamman kanssa, jonka varusteiden laittaminen saattoi joskus olla hyvinkin jännittävää, mutta loppujen lopuksi hyvin palkitsevaa.

Lopulta kuitenkin löytyi pieni, mutta oikea, molemminpuolinen luottamus ja hevosta oli helpompi käsitellä karsinassakin. Kisasimme Mimmin kanssa yhdet 2-tason kisat 70cm luokassa ja muuten 80cm luokkia 1-tasolla. Tämäkin tamma pitää edelleen hallussaan suurta osaa sydämestäni.

2018 alkusyksyllä sain uutisen, että rakas Mimmi on jouduttu lopettamaan. En tule koskaan unohtamaan tätä temperamenttista, luonnekasta ja samalla niin hurmaavaa neitiä.


2016 - Mimmi, estekisojen toinen sija ja ratsastuskoulumestaruuden toinen sija

Samalla kun ratsastin Mimmillä tunneilla, sain tilaisuuden uuteen vuokrahevoseen. Hurmaavan Lotta-nimisen lv-tamman kanssa aloitettiin yhteistyö elokuussa 2015. Harrastimme ahkerasti maastoilua ja kehityimme huikeasti koulutuuppauksessa, koska esteille Lotan kanssa ei enää ollut asiaa. Vanha rouva olikin oiva opettaja koulupuolella, koska ei antanut mitään ilmaiseksi. Saimme kuitenkin aikaiseksi käytyä yksissä 1-tason koulukisoissa, suorittamassa raviohjelma 67% arvoisesti. 
Kun koulu alkoi vuonna 2017, Lotta jouduttiin lopettamaan iän tuottamien ongelmien vuoksi, 23-vuotiaana. Surullinen päivä oli vain viikkoa ennen, kuin olisi tullut kaksi vuotta täyteen. Tämä tamma opetti minua niin paljon, enkä tule unohtamaan sitä. 

Menetin osin kiinnostuksen ratsastukseen, osin en vain halunnut mennä tallille ja nähdä rakkaan hevosen tyhjää karsinaa. Tallille ei ollut enää niin kiva mennä ja tunnit eivät tuottaneet toivottua tunnetilaa. Äitini ehdotti, jos kävisin kokeilemassa Salon ratsastuskoulu Merlitzissä ja sinnehän minä jäin. Uusia hevosia ja uusia kokemuksia, 27. elokuuta 2017 alkaen. 

2017 - Oiva maastomopo Lotta
2017 - mun kaunis enkelityttö <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti