18. toukokuuta 2015

Hevoshullu PowerCup seurakarsinnat

Eilen, eli sunnuntaina 17.5. ratsastettiin Melkkilässä Hevoshullu PowerCupin seurakarsinnat ja kisoissa oli mukana paljon porukkaa. Myös "naapuri"tallin karsinnat pidettiin samoissa kisoissa ja Melkkilästä osallistui minun lisäkseni kaksi.

Tulin aamulla tallille yhdeksän aikoihin ja olin aika paineissa, koska en edes tinnyt, mitä esteitä rataan tuli. Aamu kuitenkin sujui hyvin aikataulussa ja opin radan nopesti. Olin ottamassa aikaa ensimmäisessä luokassa ja katselin toisen luokan verryttelyn ja radat, koska Huima kisasi siinäkin.
Omassa radan kävelyssä huomasin, että ei se oikesti ollutkaan niin paha korkeus, mitä olin luullut, kunnes huomasin, että esteethän olivat vasta 70cm korkeudessa.... :D Luokassa siis hypättiin ensin 70cm pikkuponit, sitten 80cm isot ponit ja lopuksi 90cm hevoset.

Luokassa oli 25 lähtijää ja minä olin neljästoista, joten verryttelyaikaa oli hyvin. Huima oli vaikuttanut melko kuumalta aiemmassa luokassa, mutta ei ruvennut temppuilemaan minun kanssani. Verryttely oli kentällä, jossa vallitsi täysi sekasorto. Verryttelijöitä oli varmaan kymmenen ja vaikka esteissä oli liput, jotka määrittivät mistä suunnasta ne pitäisi tulla, ratsastajat hyppelivät niitä siitä suunnasta mistä huvitti. Kun verryttelynvalvojat tulivat, saatiin ratsastajat yhteistyöhön, kaikki menivät samaan suuntaan.

Ravailin hiukan, kunnes poni tuntui hyvältä ja nostin laukan.

Huima kuumui laukasa ja tein pari pysähdystä.
 

Hyppäsin pari kertaa ristikon, kunnes opettaja tuli kentälle. Kävelin jonkun viisi minuuttia, koska aikaa oli omaan lähtövuoroon vielä niin paljon.

Hetken päästä aloin hyppäämään pystyä, ensin matalana ja sitten hiukan korkeampana.

Kun pystylle tulin hyvin, aloin hyppäämään okseria. Ensimmäinen kerta meni hyvin, kaksi seuravaa kertaa oli hiukan askel hukassa, mutta viimeisen kerran meni ihan hyvin.
Sen jälkeen vain kävelin hetken, ennen kuin siirryin ylös.

Muutaman minuutin käveltyäni sain mennä maneesiin. Suorittava ratsukko ei päässyt toiseen vaiheeseen, joten en saanut odotella kauaa, mutta sain hypätä yhden esteen vielä maneesissakin.

Rata alkoi hyvin. Olin painnut mieleeni opettajan (ja yhden kaverin :D) opetukset: hyvä, eteenpäin pyrkivä laukka, pohkeet ympärillä, käsi alas, istu, pidätä ja rentoudu. <3

Aloitin siis hyvässä temmossa ja ensimmäinen este sujahti alta kuin itsestään. 

2-3 esteet olivat hevosille neljän laukan linja, poneille viiden, mutta tein liikaa kaarta ja poni tarjosi kuutta askelta, joka päättyi kieltoon.

Toisella kerralla heilautin ihan pikkusen raipalla ja eihän se poni niitä esteitä pelkää.
 
Sarja meni hyvin ja loppuradasta ei ollut mitään ongelmia.


 Ilman sitä omaa mokaani, olisin päässyt kakkosvaiheeseen, mutta en olisi silti yrittänyt ratsasta aikaa. Poni kuumuu muutenkin loppuradasta ja tärkeintä oli nyt vain päästä läpi perusradasta. 
Palkintojen jaossa sitten kuulutettiin, että PowerCup aluekarsintoihin jatkaa ***, *** ja Lotta Aaltonen. :)

Kyllä nyt saa olla tyytyväinen. Aluekarsinnat on Salossa kahden viikon päästä ja vaikka jännittää, aion päästä niistä läpi, koska sitä seuraa sitten valtakunnallinen loppukilpailu. B)


xoxo


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti