1. toukokuuta 2016

Videokooste tahmeasta estevalmennuksesta

Jälleen kerran aiheena perjantainen valmennus. Tuntuu vähän, ettei muita aiheita täällä olekkaan... Pitänee parantaa tavat ja keksiä muitakin aiheita! No, kuitenkin. Menin Mimmillä taas estevalmennuksen, mutta yllätyksenä tuli hevosen tahmeus ja melkeimpä haluttomuus. Ja pahoittelen, että postauksessa on ainoastaan video, mutta mukana oli kamera jonka kuvatarkkuus ei ole maneesissa ihan loistavuutta, mutta videot superhyviä.

Sain heposen kuntoon nopeasti, koska se vain seistä mökötti hiljaa käytävällä. Korvatkaan eivät kääntyneet, kun kiristin satulavyötä. Olin ihan ihmeissäni, että mikä tätä hevosta vaivaa, mutta ei se kyllä haitannut.
Esteitä oli radassa viisi: neljän tai viiden laukan kaareva linja lankkupystyllä ja okserilla, yksittäinen pysty diagonaalilla ja yhden laukan pysty-okseri-sarja. Kokeilimme erääseen vanhaan aallon muotoiseen siniseen lankkuun kolmea erilaista puommia, kunnes luovutimme ja vaihdoimme sen pari kertaa kisoissa olleeseen mustavalkoiseen lankkuun.

Alkuverkassa Mimmi oli ihan normaali, mutta laukassa se tuntui kauhean nelitahtiselta ja huonolta. Koko ajan piti hiukan antaa pohjetta ja istunnalla työntää heppaa eteenpäin, ettei se olisi siirtynyt raviin. Menimme laukkaa koko uralla ja piti suoristaa hevosta mahdollisimman paljon. Sain mennä ihan reilusti avotavutusta koko pitkän sivun, mikä ei ollut ollenkaan helppoa. Lisäksi hevosen tahmeaa laukkaa oli lähes mahdoton istua hyvin ja tuntui, että pompin siellä aivan kamalasti.
Laukasimme oikeaan kierrokseen pääty-ympyröillä ja siihen suuntaan oli aivan yhtä tahmeaa menoa. Ja vielä kun piti toisella ympyrän puoliskolla lisätä laukkaa toisella lyhentää, laukka vaikeutui entisestään.

Kun laukat oli laukattu, tulimme isolla voltilla ristikkoa. Ensimmäisen kerran jäin hiukan kauas niin pienelle esteelle, toisella kerralla tuli ravia, mutta kolmas kerta meni ihan hyvin.
Sitten tulimme diagonaalilla olevan yksinäisen pystyn pariin kertaan, se meni ihan hyvin joka kerta. Kaareva linja onnistui hyvin, samoin sarjaeste. Hieman jäin kauas ja hevosen tahmea laukka ei meinannut riittää, mutta onnistuimme kuitenkin ylittämään okserikin onnistuneesti.

Rata alkoi hyvin diagonaalipystyllä. Sen jälkeen ei kuitenkan laukka vaihtunut niin tahmeasta laukasta ja tyttö otti välissä raviaskelia ennen sarjaa. Se oli huono juttu, sillä jäimme taas hieman kauas, mutta selvitimme sarjan. Isommilla esteillä olisi luultavasti tullut ainakin yksi puomi alas...
Matka jatkui kaarevalle linjalle. En saanut yhtään askelta, joten tulin lähelle ja yritin korjata virheen tekemällä hiukan enemmän kaarta ja ottamalla viisi laukkaa. No, tyttönen meni esteestä tyylikkäästi ohi, joten tulime uudestaan. Toisella kerralla linja meni hyvin, mutta ensimmäinen pysty putosi ja jouduin tekemään pari volttia, että opettaja saisi sen ylös.
Kaksi viimeistä pystyä sujuivat hyvin ja hyvästä askeleesta.

Videossa on pätkiä vähän koko valkasta, koska kuvia ei tosiaan tullut.


Sellainen valkka, mutta ottakaa siitä vielä söpö Tauno, josta sain paljon söpöjä kuvia c:xoxo


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti