26. kesäkuuta 2017

Uutta tuttavuutta

Paras fiilis ikinä, syntyy hyvän ratsastuksen jälkeen. Kun kaikki sujuu ja on niin helppoa, että tekee vain mieli hymyillä kuin heikkopäinen. Tällaisella hevosella ratsastus saa itsetunnon nousemaan kohisten ja se jos joku on hyvä asia. 

Tässä on Samba, kaverini hevonen - ja oikea hyvän mielen ratsu.

Kuvat ©Nea

Olen ratsastanut Samballa nyt kaksi kertaa ja tamma on maailman yritteliäin ja positiivisin hevonen. Se jaksaa aina yrittää parhaansa, eikä näytä keskisormea jos pitäisi tehdä jotain mitä hän ei vielä osaa. Samballa on ravitausta ja sitä on nyt koulutettu ratsuksi muutaman vuoden ajan (2-3?). 
Koska laukka on ainoa askellaji joka on vielä hitusen hukassa, en ole sitä vielä kokeillut, vaan työskentelen käynnissä ja ravissa. Ja ravissa Samba onkin aivan ihana: pehmeät ja joustavat askeleet, oma moottori ja jotenkin ravissa hevonen on niin helppo ratsastaa. Se ei yritä juosta alta, se ei paina kuolaimelle, eikä kompuroi kootessa, kuten jotkut ravitaustan omaavat. Kaiken kaikkiaan tästä hevosesta tulee vielä aivan loistava paketti!

Tänään sain tallilla ollessani soiton, että voisinko liikuttaa Samban. Koska ensimmäisestä kokeilusta oli jäänyt niin mahtava fiilis, suostuin tottakai empimättä. Hain siis neidin laitumelta ja heitin varusteet ylle. Aiemmin olin ratsastanut maneesissa, koska ilma ei ollut niin suotuisa kenttätyöskentelyyn - kaatosade ja kamala tuuli - mutta nyt auringon paistaessa oli mukavaa tulla kentälle. Ja sattui niin sopivasti, että kuvaajakin oli paikalla!


Samba vaikutti hyväntuuliselta ja aloitin työskentelyn löysällä ohjalla käynnissä. Yritin saada hevosen vähän venyttämään ja sehän venytti. Nyt ratsastin eri satulalla kuin viimeksi ja hevosen liikkeet tuntuivat hieman vapaammilta, joten toinen satula on varmaan hieman ahtaampi. Käyntien jälkeen ravailin kevyttä ravia rennosti ympäri kenttää. Tein pari kahdeksikkoa ja ympyrää ja heppa tuntui molempiin suuntiin mukavan tasaiselta ja hyvältä.

Istuin jossain välissä harjoitusraviin ja jäin työskentelemään toiseen päätyyn ympyröille ja neliön muotoiselle uralle. Kokeilin tehdä pari lisäystä, mutta Samba ei oikein pysynyt tasapainossa ja valahti hieman etupainoikseksi nousten pois muodostaan. Jätin lisäykset pois ja kokeilin sitten kokoamisia, kun vauhtiakin oli lisäyksien myötä tullut hieman enemmän kuin oli tarpeen. Kokoamiset onnistuivatkin paremmin. Hevonen pysyi avuilla ja muodossaan ja ravia sai koottua ihan kivasti.

Kun jonkin aikaa olin hinkannut ympyröillä ja kahdeksikoilla, päätin että tämä hevonen on jo esittänyt kaiken mitä halusin ja sille oli aika päästä takaisin laitumelle. Olin ratsastanut alkukäynnit & verryttelyt mukaanlukien tuossa vaiheessa noin kolmekymmentäviisi minuuttia. Ravasin sen jälkeen rennommin noin viitisen minuuttia ja Nea yritti ottaa videopätkää josta näkisin itsekin ratsastustani. Kotona sitten selvisi, että surkea kamerani ei ollut tarkentanut videon aikana ollenkaan, joten sitä ei YouTuben tai blogin suuntaan sitten saatu. :/ 

Jalka on karannut aika eteen... tämän kuvan jälkeen Nea onneksi huomautti, että JALKA!

Kyllä oli taas mukava ratsastus. Hevonen yritti parhaansa ja sitä oli ilo ratsastaa. Ja Samba on nin suloinen, kun se ei ymmärrä jotain sille antamaani apua - yritin jossain välissä ihan vain taivuttaa hieman enemmän ja jalkani taisi olla hieman liian takana, niin Samba yrittää kaikkea mitä osaa: väistää, siirtää takaosaa ja pysähtyy ja polkee jalkaa. Siitä sitten sain hänet eteenpäin ja tavutin ihan vaan kevyesti. 

Kun olin kävellyt loppukäynnit ja ottanut varusteet, pääsi Samba takaisin laitumelle. On se ihana tamma, toivottavasti saan tuolla hepalla ratsastaa tulevaisuudessa vielä lisää. c:
xoxo


2 kommenttia:

  1. Onpa mahdottoman kaunis hevonen tämä Samba! :) Tosi hieno pari olette, ei uskoisi, että takana oli vain yksi reenikerta- teillä taitaa tosiaan synkata! :) Ihana oli lukea tätä postausta, kun oli tosiaan niin hyväntuulista tekstiä ja oikein huokui sellainen onnellisuus ja tyytyväisyys tästä läpi! :) Lisää tätä, mahtavaa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo eläin on kyllä nätti! Ja joo, ratsastus sujuu kuin vettä vaan, vaikka vasta kaksi kertaa on menty. Hiukan jännittää se laukan kokeileminen sitten joskus, mutta ei sekään kai ihan mahdottoman vaikeaa voi olla... :) Ja kiitos paljon! :)

      Poista