27. syyskuuta 2017

Halaa hevosta, sille tulee hyvä mieli!

Taas on tullut ratsasteltua, mutta ikävä kyllä maneesissa ilman kuvia. Samat hevoset ovat olleet alla - pääsääntöisesti koulutunnilla Pulla ja (este)valmennuksessa Rio. Ovat ne toki vaihdelleet paikkoja, mutta vieläkään en ole päässyt kokemaan haluamaani estetuntia Pullan kanssa, koska kaikilla tiistain valmennuksen tunneilla ei hypätä. Nytkään en voi kehuskella suurella kuvamäärällä, sillä sitä lajia ei ole ollenkaan, vaan saatte tyytyä pelkkään videokoosteeseen estetunnilta Rion kanssa.

Kyllä on tuossa hevosessa tyyliä. En ymmärrä, miten voi olla niin ristiriitainen hevonen. Se on pieni ja sillä on valtameren kokoiset askellajit. Se on aivan järjettömän laiska varsinkin aluksi, mutta samalla todella herkkä raipalle. Kun näpäyttää takapuolelle, hevonen oikein hypähtää eteenpäin, mutta ikävä kyllä vain muutaman askeleen ajaksi - sitten se taas hiipuu. Ja vielä se, että se on hitaahkon puoleinen ja kankea, mutta silti hyppää kuin jänis - mistä vaan miten vaan ja mihin vaan.

Sainkin kokea ne ensimmäiset Rio-hypyt, joista ihmiset puhuvat. Ensimmäisellä retkahdin kaulalle ja jäin sitten esteen jälkeen siihen makoilemaan ja pitämään kiinni kuin apina. Siitä tämäkin postaus sai otsikkonsa. Sen jälkeen hevonen ilmeisesti tajusi, että sillä saa ratsastajan keskittymisen herpaantumaan - se eläin nimittäin teki lopputunnista vielä monta ihmeellistä kamikaze-hyppyä lisää ja lennätti ratsastajaa satulan takakaarelta etukaarelle. Alla olevassa videossa näkyy, miten alkutunnista Lotta ratsastelee huolettomasti ilman turavliiviä, kunnes Rio päättää antaa hieman haastetta elämään. Oli muuten lopputunnin turvaliivi tiukasti päällä! :D

En voi sanoa, että meno näyttää mitenkään kauniilta, ainakaan noiden hyppyjen puolesta. Toki aina videoa katsoessa yllätyn, kun esteiden välinen ratsastus ei näytäkään ihan hirveältä räpellykseltä - miltä se tuntuu - vaan sitä pystyy jopa katselemaan. Sanon tämän nyt monennetta kertaa, mutta ei tästä edelleenkään mun suosikkia tule, mutta ihan jees hevonen kun oppisi vaan ratsastamaan! 



xoxo


2 kommenttia:

  1. Hyvinhän videon perusteella te hyppäätte :) Tippumisia sattuu ja onhan se tommosen ristiriitasen kaverin kanssa (itsellänikin kokemusta tommosista poneista...) vaikeeta mutta enskerralla sitte paremmin! Hyvä, nostalgiaa nostattava biisi muuten tossa videossa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, eikä pitäisi näin ottaa itseensä kun olen ratsastanut tuolla hevosella tarkasti laskettuna vasta viisi kertaa. Noh, ainakin tämä tyyppi palauttaa maan pinnalle jos kuvittelee itsestään liikoja... :D
      Ja tosiaan, kuntelin tuota kappaletta monta kertaa videon jälkeen kun se jäi päähän soimaan!

      Poista