13. kesäkuuta 2015

Melkkilän esteleiri 8-12.6

Taas näppäimistön äärellä! Olin siis viime sunnuntai-illasta eiliseen asti Melkkilässä esteleirillä ja yritän nyt kirjoittaa koko viikosta hiukan typistettynä, mutta postauksesta sattaa silti tulla melko pitkä, koska kuviakin on jonkun verran.

Sunnuntai-iltana seitsemän jälkeen, kun menin Melkkilään, kuulin, että sinne on tullut uusi poni. Ruuna nimeltä Roni (awww :3) oli tullut joko lauantai-iltana, tai sunnuntaiaamuna.

Kuvat on otettu maanantaiaamuna


Vielä sunnuntaina ei saanut toivoa hevosia maanantain tunneille, koska jotkut tulivat vasta maanantaina, joten tutkimme aikataululistan ja menimme melko aikaisin nukkumaan.

Aamulla, kun listat tulivat huomasin, että menin ensimmäisen (koulu)tunnin Dandy-ponilla. Tunti meni ihan hyvin ja itse tykkään mennä Dandylla koulua, vaikka se onkin niin vino.
Teoriatunnilla puhuimme esteratsastuksesta, eri estetyypeistä ja suhteutetuista linjoista. Lisäksi valitsimme leirihoitsut ja sain Ronin hoitoponiksi. :3 

Iltapäivän estetunnilla menin Fiialla ja jännitti hiukan. En ollut hypännyt Fiialla aikaisemmin, mutta tykkäsin koulutunneista sen kanssa. Estetunti ei mennyt niin hyvin kuin toivoin. Fiia on vielä nuori, "raaka" ja melko epävarma esteillä. Lisäksi se oli mennyt aamulla jo kaksi koulutuntia, joten oli väsynyt. Ensin jouduin melkein potkimaan sitä eteenpäin, mutta esteillä sitten en sanut sitä enää pidätettyä. Omat ratsastushanskani ovat surkeat. Ostin ne pari kk:tta sitten Agrimarketista about 7€ ja 'nahkainen' päällyste lähti kämmenistä ensimmäisen ratsastustunnin aikana. Nyt kämmenissä ei ole yhtään pitoa, vaan pelkkää liukasta kangasta. Lisäksi Fiian ohjista puuttuu stopparit ja poni tykkää purra kuolaimeen ja painaa pään alas. Aika jees yhdistelmä.
Lisäksi Fiia saattaa mennä esteen ohi tai kieltää, ellei pohje ole todella hyvin ympärillä ja pää ylhäällä. Olin niin väsynyt lopputunnista, etten enää jaksanut edes yrittää kunnolla, vaan poni vei eteenpäin ja yritin vaan ohjata sitä keskelle estettä.

Tästä ponista EI tule seuraavaa esteponiani, ilmekin kaiketi kertoo sen :d

Osa kuvista saattaa olla hiukan epätarkkoja, koska jouduin rajaamaan niitä ja minijärkkärin kuvat eivät ole niin suuria, että ne pysyisivät hyvälatuisina :D


Manantai-iltana saimme toivoa ja toivoin koulutunnille Ronia ja estetunnille Huimaa.

Sain kuin sainkin Ronin tiistaina koulutunnille ja sain hakea sen tarhasta. Poni tuli ihan kiltisti, ei lähtenyt karkuun, mutta yritti pari kertaa mennä ohi ja piti pysäyttää se. Olin saanut neuvoja, että miten sitä pitäisi "kouluttaa" esim. näykkiminen pitäisi saada pois ja edelle ryntääminen. 
Ronia oli ihan kiva hoitaa, vaikka sitä pitikin hiukan hätistellä riimunnarulla, jos se yritti näykätä, mutta muuten se oli oikein sympaattinen poni. 
Lisäksi Ronilla oli koulusatula. En ole ennen istunut koulusatulassa, mutta se oli oikein mukavaa, vaikka menimmekin maapuomeja. (muut meni kolmea-neljää minä yhtä) 
Roni oli helppo viedä ravissa puomille, sen harjoitusravi oli helppo istua, kun sen meni rauhassa, mutta se puski koko ajan ulkoapujen läpi ja yritti mennä kiinni toisiin hevosiin. Laukannosto oli nuorelle ponille vielä vaikeaa, mutta sain tultua puomin pari kertaa laukassakin. Lopussa Roni oli jo niin väsynyt, että ei meinannut jaksaa kävellä kentältä takaisin talliin.

Estetunnilla olisin mennyt taas Dandylla, mutta sain sen vaihdettua Huimaan. Menime kolmikaarisella kiemurauralla kolmea estettä, jotka menivät tietysti hyvin hyvällä ponilla. Kuvia ei ole ikävä kyllä tästäkään tunnista.
Seuraavana päivänä menimme maastoon ja sain Huima-toiveistani huolimatta Impun. :D Ei siinä mitään, Imppu oli maastossa oikein vireä (niin vireä kuin 20v pullea poniruuna pystyy olemaan) vaikka jäikin koko ajan jälkeen. 

Iltapäivällä menin Kantrilla. Ensin ihmettelin, mutta sitten olin jo tyytyväinen. Kantri oli mukava esteillä, koska silloin sen moottorin sai päälle, eikä sitä joutunut potkia eteenpäin.
Menimme rataa ja minä menin sen about 70-80cm korkeana. En ole tottunut näkemään itseäni ison hevosen selässä hyppäämässä isoja esteitä ja esteet näyttivät todella isoilta :D Ja Kantrilla oli itseasiassa todella kiva hypätä. Olin tuntiin hyvin tyytyväinen.

Torstaina sai valita menikö leikki- vai koulutunnille ja menin koulutunnille. Sain Huiman, vaikka olin toivonut sitä esteille. Tässä kohtaa alkoi jo hiukan ärsyttää: toivoin Huimaa joka päivä esteille, enkä ollut saanut sitä listan mukaan kuin kerran, ja sekin oli koulutunti. 
No, koulutunti meni kuitenkin ihan hyvin, vaikka en vain saanut istuttua harjoitusravissa. Näköjään kahden viikon tauko ilman harjoitusravia teettää paljon ongelmia istumisen suhteen. Mitäköhän tulee kesäloman jälkeen?
Iltapäivällä sain taas Fiian, eikä tunti mennyt yhtään edellistä paremmin. Poni veti pään alas ja meni täyttä laukkaa, enkä saanut pidätettä läpi. Ei enää tätä ponia minulle, kiitos.

Veimme Fiian samaan tarhaan, missä Roni oli ja oli hauskaa seurata, miten hevoset tutustuvat.


Perjantaina menin uudestan Ronilla, mutta se oli ihan outo. Se pysähteli koko ajan ja jouduin käyttämään monesti raippaa, paljonkin, ennen kuin se lähti liikkeelle. Myös laukannosto oli vaikeampaa kuin edelliskerralla.
Iltapäivällä oli leirikisat, joihin menin Huimalla. Poni meni kolme rataa, joten valmistauduin siihen, että se olisi väsynyt, koska olin toisiksi viimeinen koko kilpailuissa, koska menin 75cm. Viimeisenä oli Knatri, koska se meni 80cm radan. 
Olisin halunnut videon radasta, mutta tyhmänä jätin kameran talolle. Rataan tuli viisi estettä ja yksi hypättiin kahteen kertaan. Olin ensimmäisessa luokassa ottamassa aikaa ja menin alkuverryttelyjen aikana Hemmolla, Se oli suoraan sanottuna ihanaa! :D Hemmo, joka on hidas ja laiska, oli hyvinkin reipas ja menevä. Harjoitusravissa se halusi nostaa laukkaa.

Pian kuitenkin sain verrytellä myös Huimalla, mutta vaihdoin kuitenkin takaisin Hemmoon, kun toinen meni radan Huimalla. Poni kielsi radalla ja toivoin, että syy oli vain huonosta askeleesta. Huimasta on tullut hirveän nirso hyppäämään, ellei se ole täysin oikeassa paikassa.
Pelkäsin, että poni oli kuluttanut itsensä loppuun intoilullaan, mutta sitähän riitti vielä pitkään. 
Kaikki muut menivät niin rauhassa, että aioin tehdä hyvän ajan ja voittaa koko roskan. >:) Ajasta tosiaan tuli hyvä, mutta linjan jälkeen kaarteessa poni valui niin etupainoiseksi, että yksi puomi tuli alas, jonka takia olin kuudes :D Aika oli silti paras.

Saimme vielä ratsastaa Hemmon ja Leevin kauemmas laitumelle ilman satulaa, joka oli hauskaa. Sitten menimme talolle pakkaamaan ja syömään ja leiri oli virallisesti päättynyt. :)xoxo


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti