16. helmikuuta 2016

Mitä hevoseni tekee kun...

Sain inspiraation kyseiseen aiheeseen Voitto Kotiin-blogista, kun lueskelin vanhoja viikkohaasteita. Tästä pääsette kyseiseen postaukseen. Kopioin kaikki kysymykset tuosta postauksesta, joten älkää ihmetelkö ja hevosena on siis Huima.


Mitä hevoseni tekee kun...

... nousen selkään? Seisoo aikalailla paikoillaan. Kisoissa, omissa tai ulkopuolisissa jos nousen selkään jossain muualla kuin maneesissa/kentällä lähtee poni kävelemään eteenpäin.
... kävelen pitkin ohjin alkukäyntejä? Joskus se kävelee kuin tuli hännän alla, joskus löntystelee. Se kiertelee ja tekee ympyräitä ja kaarteita, vaihtaa jopa suuntaa. Joskus se jää pienelle ympyrälle, jota se pienentää ja pienentää kunnes ei voi enää kävellä, vaan pysähtyy. Suoraan poispäin muista hevosista käveleminen on aina vaikeampaa.
... se ei jaksaisi lähteä töihin? Sellaista päivää en ole vielä kokenut!
... pyydän sitä vaihtamaan laukkaa? Kiiruhtaa kovasti eteenpäin ja vaihtaa ensin taka- ja sitten etuosalla. Esteen päällä yleensä vaihtaa suoraan.
... se pelkää jotain estettä? Hidastaa kovin ja katsoo korvat tanassa eteenpäin.
... maastossa pitäisi mennä ojan yli? Tähän asti olen ylitellyt ainoastaan pieniä jokia siltoja pitkin ja siinä poni katselee tarkasti ympärilleen ja mihin astuu.
... tipahdan? Jos tipahtaminen on esteellä kiellon takia, se ravaa äkkiä poispäin esteestä, kunnes pysähtyy ja katsoo hiukan nolona ja syyllisenä, kun se otetaan kiinni. Joskus ravailee hetkenkin ympäri maneesia.
... maastossa tulee traktori/joku muu iso auto vastaan? Jännittyy kovin, mutta ei saa hepulia, pompi ojiin tms. Hidastaa käyntiä ja saattaa pysähtyä, mutta on aika varma ja luotettava.
... käytän raippaa? Käytän raippaa ainoastaan ennen estettä, joten luonnollisesti hyppää esteen. Vaikka askel olisi huono, poni yrittää ja vaikka kaataa koko esteen (näin on käynyt :D)  mutta ei kiellä silloin, kun raippa käy kaulalla.

... puhdistan kaviot? Etukaviot nostaa kiltisti, takakavioita putsatessa saattaa vetää jalan pois äkkiä, mutta nostaa uudestaan kiltisti.
... pesen sitä? Katsoo järkyttyneenä mitä oikein kehtaan tehdä sille.
... laitan sille suitset? Ottaa kuolaimet ihan nätisti, joskus saa hiukan painaa kuolainta hampaita vasten, mutta sormia ei tarvitse tunkea suuhun.
... kiristän satulavyötä? Ei ole moksiskaan. On ilmeisesti tottunut puristeluun.
... suihkutan hyttysmyrkkuä? Katsoo taaksepäin ja heilauttaa hännällään oikein kohteliaasti minua naamaan, että paha haju lähtee.
... haen sen sisälle tarhasta tai laitumelta? Laitumella juoksee karkuun sydämensä kyllyydestä, kunnes sen laumatoverit jää pikkuhiljaa kiinni, eikä poninen kestä olla ilman kavereita. Tarhassa saattaa lähteä karkuun, mutta yleensä seisoo paikoillaan, tietysti kauimmaisessa ja kuraisimmassa nurkassa, tai vastaavasti keskellä kakka- ja kuralammikkoa.

... se on yksin tallissa/tarhassa ja muita hevosia ei ole näkyvillä? Hirnuu todella rumalla äänellään ja saattaa pyöriä karsinassa.
... se karkaa? Ei ole vielä koskaan karannut minulta.
... se näkee uuden hevosen? Ei kiinnostu vaan on aika välinpitämätön.
... se maistaa jotain pahan makuista? Heiluttaa päätään ylös alas ja maiskuttelee pitkän aikaa.
... se kerjää ruokaa? Hörisee ja pörisee, kuopii, luimistelee ja vinkuu tyttömäisesti naapureille ja potkii naapurikarsinoiden seiniä.
... se lastataan? Menee kiltisti koppiin, kerran jouduttiin hiukan rohkaisemaan ja tuomaan liinalla.

Mitä hevoseni tekee juuri nyt? Luultavasti rouskuttelee erittäin tyytyväisenä iltaheiniä ja pohtii pääsisiköhän huomennakin hyppimään esteitä.xoxo


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti