26. helmikuuta 2016

Dandyilya

.... vai kirjoitetaanko se Dandyilyä..?  Se lausutaan kyllä dändyilyä mutta hmm....

No mitäpä pienistä, tänään siis Dandylla menoa ja esteitä. Kahdenkymmenen neljän metrin kaareva linja pystyllä ja porttipystyllä, lävistäjillä okseri ja pysty ja vielä pitkällä sivulla okseri.
Alussa tultiin ravissa voltteja, jotka veivät yhden puomin yli. Dandy oli niiin superhyper  r e n t o  ja pehmeä. Se kulki oikein päin nätisti, eikä tunkenut tavanomaisesti luotilinjan alapuolelle, vaan pysyi hyvässä muodossa. Voltit menivät hyvin, vaikka vähän sai patistaa eteenpäin ettei ravi sammunut kokonaan.

Laukassa mentiin jonkin aikaa itsenäisesti, mutta se tuntui todella kummalliselta. Opettajan sanoja käyttäen Dandyn laukka on sellainen keinuhevosmainen, joka menee edestakaisin, mutta ei kunnolla eteenpäin. Poni jää helposti tikittämään paikoillaan, mutta en myöskään halunnut laittaa sitä liikaa eteenpäin, ettei se innostuisi jo alussa liikaa.
Itsenäisen laukkatyöskentelyn jälkeen tulimme kaarevaa linjaa puomeilla ja Dandy otti kymmenen laukkaa oikeassa kierroksessa, ihmettelin suuresti kun poni meni niin rauhassa ja kauniisti, mutta vasemmassa kierroksessa tuli joka kerta yhdeksän laukkaa.
Puomit nostettiin pystyiksi ja väliin tuli yhdeksän hyvää laukkaa. Hypyt tuntuivat erittäin kummallisilta, varsinkin Huimiksen ja Mimmin jälkeen, mutta niinhän ne aina Dandylla tuntuvat.

Lopuksi tultiin koko rata. Minulle nostettiin johonkin siihen 70cm korkeudelle ja ihmeiden ihme, ei jännittänyt ollenkaan. Alku oli hyvä, eli kaareva linja yhdeksällä hiukan sujuvalla laukalla. Porttipysty tuli lähelle, mutta hyvin hyppäsi. (Huima olisi kieltänyt, höh)  Seuraavaksi hassusta tiestä vähän niinkuin ympyrän kaarella pysty, joka tuli myös aika lähelle, mutta Dandy kyllä hyppäsi.
Neljäs oli okseri toisella lävistäjällä, johon jouduin ratsastamaan todella voimakkaasti eteen, että askel tuli hyvin. Viimeiselle okserille, pitkästä tiestä en nähnyt yhtään askelta. Lähdin tuuppaamaan eteen, ihan niinkuin teen aina jos en näe askelta (erittäin huono tapa heh) mutta sitten tajusin, että poni tuleekin ihan liian lähelle. Yli mentiin vaikka okserillakin oli kokoa melkein 80 senttiä, kyllä Dandy hyppää. Tulin uudestaan ja sama juttu, ensin eteen, sitten liian lähelle. Ärh.
Kolmannella kerralla tulin hiukan kaarevalta linjalta, (salainen aseeni millä näen askeleen pidemmästä tiestä ja toimii!)  ja kokosin laukkaa hiukan. Askel oli hyvä ja hyppy hyvä.

Siihen oli hyvä lopettaa ja loppuraveissa poni meni vielä samalla lailla pyöreänä kuin alussa ja oli taas ihanan rento. Ei minkäänlaista hyppimistä ja pomppimista tai sätkyilyä tai spurtteja koko tunnin aikana. Hieno poninen!
Ainoa miinus koko tunnissa oli se, että taaskaan kun menin tuolla ponilla ,ei tietenkään ollut ketään kuvaamassa. Haluaisin edes joskus saada videon tai Dandylla hyppäämisestä, mutta ikinä ei silloin ole ketään paikalla.xoxo


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti