4. syyskuuta 2016

Viimeiset rataharjoitukset ennen aluekisoja

Tämä(kin) postaus tulee nyt myöhässä koska jotenkin on vaan ollut niin paljon tekemistä tässä, ettei ole blogihommia ehtinyt laitella. On se välillä hyvä ettei täällä käy jokapäivä sataa ihmistä laittamassa kommentteja joihin pitäisi vastata!

Olin tällä viikolla kahdessa estevalmennuksessa ja molempina päivinä mentiin samaa rataa. Keskiviikon valmennus meni ihan hyvin, torstain sitten vähän niin ja näin kun Mimmi-neitokainen kiskoi minua ympäri kenttää täysin kontrollin ulkopuolella. Noh, molemmista päivistä tuli kuvia ja en ala molemmista päivistä selittelemään erikseen sen enempää.

Oltiin alkuverkoissa toisessa päässä kenttää neliön mallisella uralla, mutta puomien kanssa työskennellessä oikastiin yksi kulma vain vähän kaarevaksi.
Mimmi oli ravipuomeilla ihan outo ja sain joka kerta patistaa sitä reilusti ettei se siirtynyt käyntiin ensimmäisellä puomilla. Ja koska keskityin vain siihen ettei hevonen siirry käyntiin, jäi askeleet joskus vähän puolitiehen.


Laukkapuomeilla Mimmi toimi jo paremmin eikä himmaillut enää turhia.

Toisena päivänä otettiin myös hiukan puomi-kavaletti-puomia ja siihen tuli aina askel.


Aloitettiin verkkahypyt muutamista yksittäisistä esteistä ja linjoista joista rata koostui. Ensimmäisenä hypättiin vaan linjan yhtä estettä hiukan kaarevalta tieltä, mutta kuitenkin loppua kohti suoristaen.
Tämä oli melko mielenkiintoinen hyppy kun Mimmi halusi ihan välttämättä lähteä askelta kauempaa ja itse ajattelin sen ottavan vielä yhden pikkuaskeleen.Lopputunneista ei olekaan sen enempää mielikuvia että mitä tultiin missäkin järjestyksessä, mutta kaikkia esteitä hypättiin ja radat tultiin molempina päivinä. Torstaina tultiin vielä radan jälkeen "uusinta" eli pieni S-kirjaimen muotoinen rata jossa oli kolme estettä. Pääasia ei ollut vauhti vaan pienet tiet ja se sujui todella hyvin.

Molempina päivinä otettiin radan ekalle okserille kielto. Ja molempina päivinä epäilin vahvasti että se oli pelkkää possuilua koska askel ei ollut mikään huonoin mahdollinen mutta heppa vaan hyytyi ennen estettä. Mimmi kyllä on sellainen että kieltää helposti kahdelle-kolmelle ekalle ja pitää olla todellakin sitä painetta mutta ehkä olin vähän liian lepsu.En viitsi ylikuormittaa postausta taas pelkillä kuvilla, joten en tämän enempää laita. Mimmi tuntui molempina päivinä todella hyvältä alkuverkoissa mutta kun aloitettiin hyppäämään se jotenkin hävisi tuntumalta ja varsinkin torstaina kiikutti minua ihan koko radan toisesta esteestä viimeiseen. Torstaista jäikin vähän huono fiilis, mutta ajattelin että kyllä se kai siitä.
Kisat oli tänään (4.9.) ja niistä postausta hiukan myöhemmin koska juuri nyt en jaksa. Sen voin kertoa, että tällä kertaa rusettia ei mukaan tullut vaikka kovasti sellaisen aioinkin kotiin viedä. Mutta hevonen oli radalla paras mahdollinen, ei yhtään lähtenyt viemään eikä hiipunut ensimmäisillä esteillä. Jopa yhden laukan sarja meni sujuvasti, vaikka sitä pelkäsinkin, että jos neiti vetää ensimmäiselle sen "Mimmi-askeleen" niin sitten ollaan pulassa...

xoxo


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti