28. syyskuuta 2016

Videokooste hyppytunnilta

Tällä viikolla olen joka päivä tallilla, koska liikutan kaverini ponia Amigoa kun hän on matkalla. Amigo on oikein hauska tapaus ja haluaisin hiukan kuvamateriaalia edes jostain päivästä koska en haluaisi kirjoittaa postausta ilman kuvia, mutta saa nähdä tuleeko sitä. Jos tulee enemmänkin, teen joko yhden hiukan isomman postauksen jossa kerron tiivistettynä koko viikosta, tai muutaman pienemmän. Onhan tässä vielä varmaan kolme päivää aikaa.

Mutta viimeviikon perjantain estevalmennuksen... Minä sain ratsukseni Kantrin, niinkuin sitä edelliselläkin viikolla, mikä hieman yllätti. Olihan Kantri ihan kiva, vaikka en osaa sitä oikein ratsastaakaan. Se oli alkutunnista toivottoman laiska ja sai kokoajan olla puskemassa eteenäpäin, koska ei laukattu alkulaukkoja niin heti. Kantri on hevonen jonka moottori lähtee (yleensä) käyntiin vasta laukan jälkeen, joten ennen sitä työstö saattaa olla melko toivotonta.Tulimme alkutunnista pääty-ympyöillä pystyä, jonka jälkeen tuli kahdeksikolla isompi pysty ja okseri. Pääty-ympyrät olivat suunnattoman vaikeita koska en saanut Kantria kääntymään ilman että se lysähti kasaan sisäpuolelta ja laukka huononi. Kahdeksikon esteille taas näin askeleen aina liian kauas tai liian lähelle, joten hypyt olivat mitä olivat. Kyllä sinne kai joitakin hyviä hyppyjä tuli mutta monia huonoja tähtäyksiä myös.


Koska mulla oli mukana "hitaampi" kamera jolla kuvien ottaminen liikkuvasta kohteesta on täysin toivotonta, pyysin vain videoita ja askartelin niistä koosteen. Tämäkin postaus tulee lähes viikon myöhässä, koska en aluksi edes muistanut videoiden olemassaoloa ja sitten en vain ehtinyt ja jaksanut...


Jos joku hevonen osaa pelastaa ratsastajansa niin Kantri. Se hyppää todella läheltä tai todella kaukaa, niinkuin sain kaksi viikkoa sitten huomata, kun hevonen yhtäkkiä lähti järjettömän kaukaa normaalille pystylle.. Kantri on - jos nyt näin voi sanoa - todella outo hevonen. Se on laiska, siis se on todella toivottoman laiska helteisellä koulutunnilla, mutta esteillä se lähtee melkein viemään ja on innoissaan kuin pieni varsa. Lisäksi se osaa kulkea älyttömän nätissä muodossa oikein päin ilman että roikkuu ohjassa tai menee luotiviivan alapuolelle, kunhan sitä saa vain tarpeeksi ratsastettua. 
Todellakin ihanteellinen hevonen, mutta silti ei yhtään sellainen mistä tykkään. Esteillä jees, koulussa no thanks. Ei vain nappaa. Pahoittelut tällaisesta lyhyestä pikkupostauksesta, mutta en oikein keksi mitä muuta vielä sanoisin.

xoxo


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti