7. heinäkuuta 2017

Salo Horse Show 2017 - Six Bar

Tosiaan, viime viikolla starttasi jokavuotinen Salo Horse Show ja sen kilpailut. Itse olin vannonut, että otan vähintään yhtä paljon kuvia kuin viime vuonna - eli noin 1500 - mutta jostain syystä kuvien loppumäärä oli yhteensä 30... No, syy löytyikin erittäin läheltä, eli ihan kuvaajasta itsestään. Eli minusta. 

Saavuin viisipäiväisiin kilpailuihin ensimmäistä ja ainoaa kertaa vasta lauantaina päivällä, kun menossa oli LähiTapiola Future Challenge 140cm ensimmäinen osa. Jäimme kaverini kanssa katselemaan kentän sivulle, koska katsomot olivat tietysti jo siihen aikaan päivästä ihan täynnä. Kun tuli tauko, menimme varaamaan paikat, mutta päätykatsomosta oli aivan surkeat kuvakulmat kaikille esteille ja kaikki esteet olivat kameralleni liian kaukana. 

1. | Kuvat eivät ole (hyvällä) laadulla pilattuja, heh...
2.
3.
Luokan jälkeen lähdimme syömään Plazaan, koska Subway kuulosti paremmalta kuin expo-alueen ja/tai VIP-alueen hodarit, makkaraperunat, lihapiirakat, yms. Eikä todellakaan kaduttanut lähteä syömään kunnon ruokaa, subi on aina yhtä hyvää. 

Olin varannut käteistä mukaan aika paljon, koska aioin tehdä expo-alueelta hyviä löytöjä. En sitten tiedä onko alue köyhtynyt merkittävästi, vai olenko itse kasvanut "haluan tuon, tuon, ja tuon, tarvitsen ainakin näitä tuotteita ja varmasti tarvitsen joskus vielä mahdollisesti tätä!" -vaiheesta ohitse. En löytänyt sitten mitään. Tai tietysti ihailin hienoja pinkkejä ja punaisia satulahuopia, korvahuppuja, karvabootseja ja otsapantoja, mutta mitäs minä niillä tekisin. Hieman kyllä kateellisena katselin vierestä, kuinka hevoselliset ystäväni tutkivat erilaisia shampoita ja muita tarvikkeita. Mutta hevoseton on rahahuoleton... kai.

Lopulta päädyin ostamaan viisi kappaletta metrilakuja, joita mutustelin puolentoista tunnin tauollamme, kun odottelimme Six Barin alkua. Six Barin takiahan minä tulinkin koko tapahtumaan. Kuvittelin vain, että olisin ehtinyt kuvaamaan muitakin luokkia edes hieman. Yllä olevat kolme kuvaa ovat koko saaliini "muista luokista", loput olevat kuvat Six Barista. 

4.
5.
6.
7.
8.
Six Bar alkoi aina yhtä tyylikkäästi showmusiikilla höystettynä ja aloituskorkeutena oli tänä vuonna 140cm. Ihastuin samantien ensimmäisen ratsastajan valkoiseen hevoseen, joka näytti niin ihanan iloiselta koko ajan!
Koska kuuden esteen sarja on melko pitkä, ensimmäisistä esteistä tuli tietysti aina ihan huonoja kuvia. Mutta aina yritin räiskiä sarjakuvaa ensimmäisistä esteistä asti, joten kamera aina heitti tarkennuksen pois viimeisistä esteistä. Jossain puolivälissä tajusin olla hieman rauhallisempi ja keskittyä enemmän kolmeen viimeiseen esteeseen, joista tulikin sitten "ihan okei" -kuvia. En ole tyytyväineen nykyiseen kuvaustaitooni, olen jotenkin ruosteessa!

Kun viimeinen pysty alkoi olla siinä 160cm korkeudella, sarjaa lyhennettiin kahdella esteellä niin, että jäljelle jäi loppuosan neljä pystyä. En ole ennen kuullutkaan, että Six Baria olisi lyhennetty, mutta enpä ole  näitä nähnytkään ihan kovin montaa. Ja onhan se varmasti hevosillekin paljon säästävämpää, jos sarja ei ole ihan niin pitkä.

Tänä vuonna ei päästy ihan viime vuoden lukemiin (180cm) vaan voittaja pääsi 170cm korkeuteen asti. Ja voittaja oli suosikkihevoseni! ;) Tämän vuoden Six Bar oli mielestäni hieman laimea, varsinkin viime vuoteen verrattuna. Viime vuonna oli enemmän osallistujia ja varsinkin se voittajan mieletön veto, kun 14-vuotias tyttö vei kaikki ihan tuosta vaan hyppäämällä 180 senttiä... 

9.
10.
11.
12.
13.

Kaikki (huikeat 30) kuvat voitte käydä katsomassa TÄÄLTÄ.

Oletteko te olleet katsomassa Salo Horse Showta?
Löytyikö suosikkikuvia?xoxo


2 kommenttia:

 1. Mä seurasin näitä kisoja Haven Liven kautta, on se mukava, kun nykyään voi sieltäkin katsoa kisoja kun on tällainen pihi eikä lähde paikanpäälle matkaamaan :D
  Hienoja kuvia olet saanut napattua! Minäkin kävin kuvaamassa noita meidän paikallisia kisoja, ja tuskailin kyllä ihan saman ongelman kanssa- kun ei haluaisi olla sellaisessa paikassa, jossa voi häiritä suoritusta (esim jossain puskan takana:D), mutta toisaalta pakko päästä lähdelle kentän laitaa, että putki riittää toisellekin sivulle. Meidän juhlakentän ympärillä kun on vielä sellainen oja, että siellä saa kyllä puskajusseilla ihan urakalla kuviensa eteen :'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse taas tylsistyn aina koneella livevideon ääressä, joten katselen mielummin Havenin videoita niiden ratsastajien radoista, jotka haluan nähdä. Näin seurasin Ypäjän kisaviikkoa vasta jälkikäteen :D

   Paikan päällä isoissa kilpailuissa on kyllä melkein aina se ongelma, että istumapaikkoja on liian vähän ja ne on huonoissa kohdissa kuvaajien kannalta :D Mutta isojen kisojen tunnelma on hieno ja saa kamalan kilpailukuumeen nousemaan, pahus kun ei ole hevosta jolla pääsisi kisaamaan!

   Poista