4. kesäkuuta 2017

Just do it !

Halusin perinteiselle haasteelle vähän erilaisen nimen ja jotenkin Niken mainoslause sopi tähän erinomiasesti. Kyseessä on siis (alkuperäiseltä?) nimeltään Summer Bucket-list, mitä täytyy tehdä kesän aikana. Nämä ovat aina hauskoja tehdä, mutta fiilis kesän jälkeen on yleensä - minulla ainakin - aivan toinen, kun puoliakaan ei saanut tehtyä. Kirjoitin vastaavan postauksen toiseen blogiini, jos haluatte käydä kurkkaamassa mitä aion tehdä ei-hevos-elämän osa-alueilla. 

Tänä kesänä minulla ei ole varsinaisia kesätöitä, joten aikapulan ei ainakaan luulisi olevan ongelma. Luultavasti tulen olemaan tallilla taas melko paljon; Lottaa ratsastelen vähintään sen kerran viikossa ja muuten käyn kuvailemassa - ainakin heinä-elokuun puolella. En halua asettaa itselleni suorituspaineita aiheuttavia tavoitteita, kuten "treenaa 90cm ratoja ja helppo A:ta" koska tiedän jo nyt että yksi kesä ei siihen riitä. Tänä kesänä haluan levätä ja pitää hauskaa.

Katsotaanpa siis mitä pitäisi saada tehtyä.


KÄY HEVOSTAPAHTUMISSA. Vakituiset Salo Horse Show, Riders Trophy ja ehkä mahdollisesti jos kyydit järjestyvät - Hanko Seahorse Week. Isojen tapahtumien tunnelma ja varsinkin kesän lämmössä ja auringossa on jotain niin hienoa koettavaa, että pakkohan näihin on osallistua. 

ÄLÄ VÄÄNNÄ PAKOLLISIA KOULUTREENEJÄ LOTALLA. Jos ei ole treenifiilistä tai lämpöä on 30°, niin turhaa sitä on ruveta vääntämään. En pakota itseäni enkä hevosta. Lotta oli viime kesänä aivan mieletön, ehkä se on tänä kesänä vielä parempi. Mutta tänä kesänä mennään rauhassa ja fiilispohjalta.

KÄY ESTEVALMENNUKSISSA. Mikäli niitä vain järjestetään kesällä, en haluaisi skipata niitä oman laiskuuden takia kuten viimevuonna. Kävin viime kesänä tasan yhdessä estevalmennuksessa ja se kyllä näkyi ratsastuksessa myöhemmin... Jospa tänä kesänä treenaisi hieman enemmän. 


RATSASTA RIIMULLA USEAMMIN. Kokeilin riimu+ohjat-systeemiä jo kerran (tulen kirjoittamaan tästä oman postauksen jossain kohtaa kun ehdin) ja meno ei sujunut ollenkaan. Mutta tässä on koko kesä aikaa, joten tätähän treenataan. Haluaisin kovasti kokeilla kokonaan ilman varusteita ratsastamista, mutta vielä en ainakaan uskalla. 

IRTOJUOKSUTA LOTTAA KENTÄLLÄ. Jos vaan saan luvan mamman omistajalta, haluan päästää sen hieman irrottelemaan kentälle. Vapaana juoksevan hevosen kuvaaminen on niin mieletöntä ja kuvista välittyy jo itsessään se kaikki riemu, että pakko sellaisia kuvia on saada.

YRITÄ LÖYTÄÄ UUDEN MAASTOREITIN. Maastoillaan Lotan kanssa paljon, joten uuden maatolenkin löytäminen toisi kivaa virkistystä meille molemmille. Toki uuden reitin löytäminen voi olla hankalaa, enkä ala sitä etsimällä etsimään, mutta jos sellainen tulee vastaan, se testataan. 

PIDÄ HAUSKAA. En halua enempää tavoitteita, koska luulen että näidenkin täyttämiseen voi vierähtää tämä lyhyt pari kuukautta. Mutta hauskaa aion pitää koko rahalla koko kesän. En aio antaa stressille valtaa, kesä on rentoutumista varten.Tällaisia tavoitteita minulla, kommentoikaa ihmeessä jos tekin olette tehneet näitä listoja. Haasteita on ain kiva lukea ja ottaa vastaan ja blogin kanssa aion olla aktiivinen sitä mukaa, kun tulee kirjoitettavaa.xoxo


4 kommenttia:

 1. Todella kiva tämmöinen rento lista! Kivoja tehtäviä olet itsellesi saanut aikaiseksi ja toivottavasti pääset ne myös suorittamaan kesän aikana :)

  Itselläni on töitä, niin ne vähän jarruttavat tekemistä... Onneksi olen isälläni niin voin sieltä olla vaikka ensi kuun poissa ja pitää lomaa jos siltä tuntuu. Rahaa kummiskin tarvitsen niin pitää vähän harkita miten sitä lomailee sitten :'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Joo, on hieman vaikeaa sijoittaa rahanteko ja lomailu niin, että ehtisi molempia tarpeeksi. Ja varsinkin jos lomalle on jotain tällaisia tehtäviä.
   Toisaalta oli helpotus etten saanut muita kesätöitä kuin ruohonleikkuuta, mutta toisaalta olisi mukavaa ansaita hieman sitä rahaa :D

   Poista
 2. Höh, minä mielestäni jo kommentoin tähän postaukseen ajat sitten, mutta en näköjään olekaan :'D Vanhuus tulee taas päälle, kun kuvittelee jo tehneensä jotain, mitä ei oikeasti sitten tehnytkään :'D
  Mutta mun mielestä tosi hyviä tavoitteita, ja tosi kiva, kun päätit tehdä tämän postauksen! :) Saara tuossa jo sanoikin, että lista vaikuttaa mukavan rennolta, joten älä ota paineita näiden suorittamisesta- iloisella mielellä vain kohti uusia haasteita! :) Minunkin pitäisi käydä enemmän hevostapahtumissa, mutta tämä Itä-Suomi on niin köyhä paikka niiden suhteen.. Savonlinna Opera Games tai Hanko Seahorse Week olis kyllä aivan mahtavia- mutta on mulla jo yksi tapahtuma kalenterissa, nimittäin GP-finaaleja lähden seuraamaan Laaksolle sitten elokuussa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei nuo GP-finaalit kuulostaa tosi kivoilta, pitääkin ottaa selvää milloin ne ovat ja olisiko silloin aikaa yhdelle hevostapahtumalle :)

   Poista