18. joulukuuta 2017

Koulutunnin höpinöitä + video estekisoista

Vielä pieni paluu sunnuntain estekisoihin, sain nimittäin videot vihdoin käsiteltyä ja julkaistua. Samalla voin tietenkin höpistä hieman eilisestä koulutunnista Kallen kanssa, joka sujui erittäin hyvin ja olen siitä kovin iloinen, koska se oli viimeinen koulutunti ennen joululomaa. 


Pikkuhepalla oli edelleen paljon energiaa, jota en ollut ollenkaan odottanut. Olin odottanut tahmeaa ja väsynyttä ruunaa, mutta sehän olikin aivan loistava ratsastettava! Eteenpäinpyrkimystä riitti ja avotaivutuksilla saatiin herra vetreytymään nopeasti. Ratsastajalla vain oli kunto ihan lopussa ja jo alkuverryttelyjen avoissa jouduin pitämään pari käyntitaukoa ihan vain siksi, kun kunto loppui enkä jaksanut ratsastaa. Jossain kohdassa istuin harjoitusraviin ja sain kaksi kierrosta istuttua hampaat irvessä, kunnes oli taas pakko keventää, koska hölskyin menemään kuin mikäkin säkki. Hevonen kyllä esitti hienoa avoa niilläkin onnettomilla avuilla, mitä ratsastaja epätoivoissaan yritti antaa. 

Välikäyntien jälkeen oli laukkatyöskentelyn aika ja voi kamala miten vaikeaa oli istua satulassa! Olen nyt viimeiset kolme ratsastuskertaa hypännyt esteitä ja saanut itseni ihan esteratsastusmoodiin, mutta kysymys kuuluukin nyt, että miten siitä päästään pois? Miten saan itseni taas asennoitumaan kouluratsastukseen niin, että pystyn esim. istumaan satulassa olematta esteistunnassa? :D Laukassa tehtiin samaa avoa ja sekin onnistui kyllä ihan hyvin, vaikka takapuoli ei penkissä pysynytkään melkein ollenkaan.

Lopputunnista istuimme pitkän pätkän harjoitusravissa. Istuimme niin kauan, että kaikkien hevoset ravasivat nätissä muodossa, rennosti ja isolla ravilla. Kallenkaan harjoitusravi ei tuntunut täysin mahdottomalta, kun se ravasi niin hyvää ravia käyttäen selkäänsä. Kyllä oli hieno fiilis tunnin jälkeen!

Tässä velä videot estekisoista, ensimmäise luokan verryttelystä pikkupätkät ja molemmat radat. xoxo


2 kommenttia:

 1. Ihanan vauhdikasta menoa, tuli jotenkin hyvä mieli noista kisavideoista- hitsi miten innoissaan Kalle on! :) Ihana!
  Voin samaistua kyllä ihan täysin tuohon, että miten yhtäkkiä pitäisi osata ratsastaa koulua kun on ratsastanut paljon esteitä, kun se on oikeasti hankalaa :D Toimii tosin myös toisinpäin, joten pitäisi varmaan vaan osata tasapainottaa nämä harrastuksen lajit? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on ihanaa miten hevoset innostuu esteillä, tulee niin hyvä mieli! :) Tuo on kyllä totta, että pitäisi tasapainottaa tarpeeksi esteitä ja koulua että osaisi vaihtaa "lennossa" lajista toiseen :D

   Poista