12. huhtikuuta 2018

Kisatreeniä ja -jännitystä

Postausta kuvittaa tiistain koulutuuppailujen kuvat.

Kisoja pukkaa jälleen. Lähdemme talliporukan kanssa sunnuntaina vanhalle tallilleni Melkkilään estekilpailuihin ja tämä tuleva koitos on saanut ainakin yhden kuskin aivan tolaltaan - minut nimittäin. En ole yleensä kova jännittämään kisoja, ainakaan ennen kyseisen päivän aamua, mutta nyt. Voi kamala, tämä alkaa mennä hysterian puolelle pikkuhiljaa ja pelkään, että jännitys tuhoaa suorituksen. Ja syynä tähän on luultavasti vain ja ainoastaan se, että mennään Melkkilään. Minun pitää ratsastaa hyvin, koska nämä ovat ensimmäiset ulkopuoliset kisat Merlitzissä ratsastamiseni aikana ja vielä tämä vanha tuttu talli. Senhän pitäisi kaiken järjen mukaan olla ihan lungia hommaa, tutut paikat ja ihmiset. Mutta ei.

Uljaana valkeana toimii Pulla, jolla olen tässä lähiaikoina hypellyt enemmän. Meillä oli eilen viimeinen valmennus ennen kisoja ja en oikein osaa sanoa mielipidettä, menikö se hyvin vai huonosti. Pulla oli alussa todella hyvä, mutta ihan tunnin alusta asti en nähnyt mitään askelia esteille. Hyppäsimme radan esteitä yksitellen ja pienemmissä pätkissä, ja harjoittelimme yhtä tiukkaa käännöstä, jota ei kylläkään tullut rataan. Sain hepan pidettyä ihan kivasti hallinnassa ja vaikka se toki juoksi tuli hännän alla, opin olemaan ottamatta liikaa kiinni. Jos hevonen haluaa juosta täysillä, sen oma ongelma on nostaa kinttunsa tarpeeksi ylös esteen päällä.


Ensimmäinen rata sujui mielestäni ihan kivasti. Toki Pulla välillä kiskoi kamalasti ja välillä hiipui kaarteisiin, onnistuin itse ratsastamaan hyvin. Esteet olivat vielä pieniä, joten tulin vielä uudelleen eri osia radasta. Ensimmäisen radan jälkeen alkoi tulla ongelmia. Pulla varmaan väsyi (en tiennyt sen olevan mahdollista!) koska en saanut sitä enää ennen ensimmäistä estettä kunnolla liikkeelle, josta sainkin noottia. Ja kun oltiin se ensimmäinen este suoritettu, hevonen ampaisi tykinkuulana eteenpäin, eikä antanut pidätteitä läpi, ettei olisi joutunut töihin. Ja jos se antoi, se hiipui liikaa ja pysähtyikin muutaman kerran esteelle. Heppa myös yritti puskea esteiden ohi ja minulla olikin täysi työ pitää se tolppien välissä. 

Hienosti videon thumbnailiksi tullut näköjään tämä kielto... :'D

Jooh, en oikein osaa sanoa. Ihan luottavaisin mielin lähden kisaamaan, kyllä minä sen hevosen niistä esteistä yli saan. Kunhan en jää liikaa kiinni suuhun, vaan annan sen laukata kaarteen. Olen nimittäin huomannut, että Pulla vetää helposti herneen nenään ja kieltää, jos sitä pidättelee liikaa kaarteessa ennen estettä, mutta se ei pysähdy niin helposti jos rauhoittaa vasta kun este on suoraan edessä. Ja videossakin näkyy, kuinka kaarevalla linjalla mustalta punaiselle pidän todella kovan käden ja sisäohjan, vaikka pitäisi rentoutua. Pulla on hirveän herkkä neitokainen ja jää vain tappelemaan jos sitä pidättää kovaa ja pitkään.

Mutta sunnuntaina siis kisaamaan ja siitä kirjoittelen varmasti jotakin analyysia videoiden ja mahdollisesti kuvien avulla! Jännitys senkun kasvaa tässä kolmen päivän aikana...
xoxo


2 kommenttia:

 1. Tsemppiä kisoihin hurjasti! Harmi, kun sattui nyt juuri kisojen alle tällainen treeni, että Pulla alkoi kieltää. Mutta minä aina sanon, että kun tekee ne mokat ennen kisoja, niin kisoissa ei enää tee niitä, ja se on kyllä pitänyt paikkaansa kaikissa omissa kisoissani! :D Kamala jännitys, jos menee ennen kisoja liian hyvin, kun sitten tuntuu, että kisoissa menee plörinäksi... :D Melkoinen uskomus, mutta ainakin se lohduttaa, kun viimeistelytreenit eivät menekään ihan kuin oli suunnitellut :)
  Uskon kyllä, että teidän aika riittää kisoissa hyvään sijoitukseen, joten rohkeasti vain! :) Te selviätte kyllä siitä ja menee varmasti hyvin! :) Kisakuulumisia odotellessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Tuo on kyllä hyvä tapa ajatella tuota mokailua, että kaikki virheet esiin ennen kisoja niin ne jää kisoissa vähemmälle! :) Ja luulenpa että neitinen ei huomenna ehdi väsyä ja sitä on helpompi ratsastaa. Kisajännityskin ehti kadota johonkin tässä päivän aikana, saa nähdä tuleeko se takaisin vai ei... :D

   Poista