22. marraskuuta 2015

Seuramestaruuden esteosuus 2015

Tänään, 22.11. ratsastettiin seura- ja ratsastuskoulumestaruuksien esteosuudet ja päätin jättää sen rats.koululaisten mestaruuden pois, koska en ole hypännyt Dandyllä paljoakaan. Huimalla siis 80cm luokkaan ja perjantain valmennus sujui hyvin, joten olin jo melko toiveikas.

Tänään sitten Huima onnistui kieltämään ulos jo edellisestä luokasta, eli 70cm, koska askeleet eivät sopineet ja itselläni tuli verkassa ongelmia okserilla, kun se nousi yli kuudenkymmenen sentin. Okseri oli sama, mihin olen kieltänyt monet monet kerrat: mintunvihreän ja vaalean possunpinkin raidalliset puomit ja portti. Jos sama portti on pystynä, ei ongelmia tule, mutta Melkkilässä sattuu olemaan sen värisiä puomeja tarpeeksi okseriin, joten sehän on aina okseri. Tänään se tultiin vielä suoralla pitkällä sivulla, pitkästä tiestä, josta en muutenkaan kunnolla näe askelia, joten ei huhhuh.

Olin liputtajana ensimmäisessä luokassa, eli 40-80cm korkeudet ja se 40cm pohjakorkeus oli ehkä hiukan huono juttu, koska kasikymppi näytti erittäin isolta...

Kuvat ovat nyt sitä perus maneesilaatua ja hirveän värisiä, mutta koittakaa kestää ;)
Huimiksen selästä esteet eivät näyttäneet enää niin isoilta ja aloin saada hiukan itsevarmuutta takaisin. Verkassa pystyeste meni erittäin hyvin joka kerta ja poni oli hyvin avuilla, eikä ollut yhtään niin tahmea, kuin joskus tunneilla. Verkassakin oli vain kolme heppaa, joten tilaa oli erittäin hyvin.

Ongelmia alkoi tulla vasta, kun vaihdoimme suuntaa ja aloimme tulla okseria...

Kieltoja tuli kai kolme, ensin johtui askeleesta, mutta sitten en vaan tehnyt mitään, eikä poni hyppele ilman minkäälaista tukea. Itse menen ensimmäisen tai toisen kiellon jälkeen täysin lukkoon (huonompi homma) ja annan ponin hoitaa homman. No, poni ei hommaa hoida, joten pulassa ollaan.
Keräsin itseni kolmannen kiellon jälkeen ja näpäytin raipalla kaulalle ja johan hepo lennähti okserin yli kevyesti.Jouduin ikävä kyllä odottamaan yhden radan ajan maneesissa, joten okserinvoittajafiilis jo hiukan lysähti.


Ensimmäinen pysty tuli ehkä hiukan lähelle, mutta ei ongelmia. Sitten kaarteessa lähdinkin aivan liian aikaisin ja okserille tuli aivan surkea tie ja seis.
No, lähdin sitten kovasti ratsastamaan eteenpäin ja poni meni yli, seuraava pysty ilman ongelmia, mutta sitten taas okserille jäi ihan pikkuisen kauas ja pysähtyi. Jos olisin antanut sen raipan askelta aikeisemin, olisin voinut jatkaa rataa. Möh.
Sain kuitenkin hypätä vielä sen okserin, olisin saanut jatkaa perusradan loppuun, mutta menin sekaisin, enkä muistanut mihin olisi pitänyt jatkaa. Hylätty 80cm rata. Jälleen. Ei siis enää sitä.

Helppoa tehdä päätös, jos takana ei ole kuin kaksi tai kolme hyvää rataa. Ensivuonna siis ohjelmassa ei ole seuramestaruuksia, eikä 80cm ratoja.
xoxo


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti