27. maaliskuuta 2016

Animoitu (huonolaatuinen) banneri

Koko pääsiäisen olen pohtinut ja miettinyt Gimpin kanssa kuinka saisin banneriin vaihtuvia kuvia. Tänään sitten tajusin kysyä kaverilta joka valaisi asiaa: joitakin vinkkejä voi löytää jopa Youtubesta! Ei ollut kyllä käynyt mielessä... :D

Kaveri linkkasi tämän videon

Tuossa vielä linkki jos video ei toim:

Tästä videosta tuli aika hyvin selville mitä kannattaa tehdä, mutta vielä paremman tavan keksin itse. En nyt ala sitä tässä selittämään ilman kuvia tai mitään, mutta voin joskus tehdä vaikka "Näin teet bannerin" -aiheisen postauksen, missä olisi sitten muutama erilainen tapa banneriin.

Tuskailin lähes viisi tuntia tuon bannerin kanssa. Viisi tuntia. Tallensin sen ainakin kymmenen kertaa. Yhden kerran koko Gimp kaatui ja jouduin aloittamaan kaiken alusta ;_; !  Neljä kertaa jouduin laittamaan samat kuvat ensin saman kokoisiksi, sitten niille reunat ja vielä kääntämään samaan asentoon. 
Tälle kaikelle olisi varmaan helpompikin tapa, mutta minä en sitä selvästikkään ole keksinyt. Ainoa pulma mitä en ole saanut ratkaistuksi, kuinka saada tuo GIF-animaatio pysymään hyvän laatuisena ja kuinka voisi vain lisätä sen siihen valmiiseen banneriin, ettei myös sen laatu huononisi, niinkuin kävi tuossa. Nyt aion kuitenkin pitää tuota jonkun aikaa, voiolla että kyllästyn sen huonoon laatuun ja vaihdan, mutta yritän pitää edes vaikka kuukauden, koska sen tekemiseen tuhraantui niiiin paljon aikaa.



xoxo


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti