17. tammikuuta 2016

Jouluvuokran toinen päivä 1.1.16

AIkaisemmasta suunnitelmasta huolimatta julkaisen tämän nyt, vaikka en ensimmäisetä päivästä mitään kertonutkaan, koska en enää muista mitä tein. Postaus piti julkaista heti kun saisin kuvat, mutta niitä ei ole vieläkään tullut, (Aada jos luet tämän niin kaipailen niitä erittäin kovin!!) joten laitan tämän nyt.

Toinen jouluvuokran päivä, eli 1.1. ja sai ratsastaa kolme tuntia. Aamulla ratsastusaikaa oli 9-12 ja iltapäivällä 14-16. Heräsin puoli kymmenen, joten oli turha unelmoida kahdesta aamutunnista. Tallilla olin heti kymmenen jälkeen ja ratsastin 10.30-11.30. 
Aamu oli kylmä ja ponilla paljon virtaa. Se eli ollut kuitenkaan niin kauhean jännittynyt jännittynyt, joten tein alkuun verryttelyä kolmikaarisella uralla. Kun poni oli vertynyt, tulin käynnissä pohkenväistöjä uraa pitkin. Toisella puolella takaosa sisälle ja toisella puolella etuosa sisälle. Lisäksi aloin tekemään kulmissa käännöksen, jossa siirsin ponin etuosaa sen 90° verran. Onko se muuten etu-vai takaosakäännös?
Tulin ravissa samaa, mutta harjoitusravia oli turha edes ajatella. Istuin kokeeksi pari kertaa ja kesti sekunnin kymmenesosa, niin poni oli jännittynyt, nostanut päänsä taivaisiin kuin strutsi ja laskenut selkää alemmas. Hmmh. Menin siis kevyttä ravia, vaikka se tuntuikin hassulta pohkeenväistössä. Ravissa en tehnyt käännöksiä (kumma juttu..), vaan hidastin niin paljon kuin pystyin ja käänsin hyvin tiukasti. 
Laukassa menin pitkää sivua ja ympyröitä, poni ei lähtenyt kiihdyttelemään omia aikojaan, vaan oli tosi kiva. Lopuksi kävelin hyvät loppukäynnit ja vein neidin talliin. 

Söin eväät ja lämmittelin siinä mukavat kaksi tuntia ja pidin seuraa Antero-kissalle.Iltapäivän kaksoistunti olikin täysin erilainen. Alussa sain kaverilta opetusta (oli muuten todella hyvää!!) tai enemminkin huomautuksia ja vinkkejä, mitä pitää tehdä. Menin ympyrällä ensin käynnissä ja Huimis oli tosi jännittynyt. Kuitenkin, sain sen venyttämään kunnolla eteen alas ja otin ravia. 
Kun poni oli samanlainen ravissa, aloin tehdä pieniä siirtymiä, mutten voinut edelleenkään istua harjoitusraviin, koska pää nousi heti ylös. Hassua. Ravissa sain huomata, kuinka paljon Huima tukeutuu sisäohjaan ja tunkee ulkolapaa ulospäin. Olinhan toki ennenkin siitä kuullut, mutta nyt huomasin sen itse. Tapahtuiko kenties oppimistä? :o
Kun poni oli taas hyvä, nostin laukan. Laukassa on todella paljon helpompi saada poni rentoutumaan, kuin ravissa ja kohta Huimis laukkasi nenä polvien tasalla ja pelkäsin, että se kompastuu omaan päähänsä. Kuitenkin, laukkaa oli superhelppo säädellä ja se pysyi samassa temmossa koko ajan. Pian huomattiin, että koko tunti oli jo kulunut ainoastaan ponin rentouttamiseen.

Kävelin jonkun kymmenen minuuttia siinä välissä, koska en ollut antanut kunnon pitkiä ohjia ollenkaan tunnin aikana. Mutta seuraavan kerran, kun keräsin ohjia varovasti ja hitaasti, että poni pysyisi samassa käynnissä, se pinkaisi eteenpäin raviin asti. Olin ihan hölmistynyt. Juuri se oli kävellyt nenä turpeessa tyytyväisenä, mutta ohjia ottaessa pinkaisee raviin. Huhhuh. 
No se oli vasta alkua. 
Otin ohjat ja hetken aikaa tuntumalla käveltyäni otin taas ravia. Ja todellakin ravia se oli. Lisättyä ravia + vielä vähän enemmän vauhtia. Rauhoittelin äänellä, istunnalla, ohjalla ja ympyrällä ja sain ponin takaisin käsiini (hiukan nolotti, kun poni lähtee lähes käsistä ravissa...) Ravailin pitkään ympyrällä, yrittäen tehdä kaiken samalla tavalla, kuin aikaisemmin, mutta eipä auttanut. Ponin strutsi-imitaatio oli aika vakuuttava.
Lopulta kokeilin myös laukassa (pysyttelin visusti ympyrällä) ja se toimi ihan hyvin, reippaassa temmossa kylläkin. En oikein muista, mitä tein viimeisen tunnin aikana. se oli niin sekavaa. Jotain kuitenkin sain aikaan, koska lopputunnista poni ei ollut enää ihan yhtä menevä, vaan melkeimpa ratsastettava. 
Istun harjoitusravissa kahden tunnin aikana yhteensä ehkä viisi minuuttia. Eikä minkäänlaisia mahdollisuuksia istua siellä kunnolla. 

Laitoimme ensimmäisen tunnin alussa puomeja, joita menin jossain vaiheessa, en muista milloin, mutta videoa sentään sain 

Asia, josta en pitänyt päivässä, oli se, että tallille ei näköjään voi pukeutua pakkasella tarpeeksi. Oli tosiaan ehkä 5-7° pakkasta, minulla oli niin paljon vaatetta päällä, että oli kankea olo, mutta silti vaan tuli kylmä!
Tosi kivat kaksi päivää ja mahtava poni. Jouluvuokra suoritettu!xoxo


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti