Aloitetaan siis, on aika kaivaa uskollinen masiina jälleen kaapista
Toiselle pöydälle valmiiksi ainekset, eli sokeri, vehnäjauho, kananmunat ja kaakaojauhe
Käytän joskus tätä tekniikkaa, eli kolme lasia ja kaikkia aineksia saman verran, ei tule annosteluvirheitä
Kaakaota laitoin noin neljä kukkurallista teelusikallista neljän kananmunan taikinaan, sokerin ja jauhon määrää en mitannut
Kananmunat ja sokeri kulhoon...
...ja sekaisin!
Syvä unipelti ja uunimuovi
Jauhot sekaan vaahtoon...
...ja hyvin sekoitettuna (ei raivokkaasti vatkattuna, vaan sekoitettuna!) pellille
Minulla pohja oli uunissa 200° noin 15-20 minuuttia
Pohjasta tuli ehkä hitusen liian kova, joten se olisi voinut olla hiukan vähemmän kuumassa uunissa
Vaahtoon tulevat ainekset: vispikerma, rahka, valkosuklaa, vaniljamaku ja sokeri
Tässä vaiheessa pohdin pitkään miten sekoitan valkosuklaan vaahtoon, palasina vai sulatettuna
Lopuksi päädyin sulattamaan sen normaalilla tavalla eli kiehuvan veden päällä
Sekoitetaan vispikerma ja rahka, lisätään hiukan sokeria oman maun mukaan ja vaniljaa
Sekoitellaan valkosuklaa vaahtoon
Tässä sitten liian kovan pohjan ongelma tulikin ilmi: jos yrittäisin kääriä sitä, se murtuisi.
Siispä päätin tehdä täytekakun, eli leikkasin pohjan puoliksi
Kostutin hyvin vaniljan makuisella soijamaidolla (normaalia maitoa ei ollut)
Välin kermaa, toinen levy ja kermaa päälle
That's it.
Hitsi että oli hyvää kermavaahtoa. Pohja nyt oli vähän mitä oli, mutta tuota päällistä olisin voinut syödä koko kulhollisen!
xoxo
Laitoitko ollenkaan leivinjauhetta? :D
VastaaPoistaEn uskaltanut ajattelin et tulis liian paksu käärimiseen :D
Poista