6. tammikuuta 2016

Kääretorttu josta ei tullut kääretorttu

Tänään tuli päivällä sellainen olo, että jotakin tarvitsee nyt tehdä. Päätin leipoa mutta mitäs sitä leipoisi... Mutakakuissa olen mestari, mutta ei niitä aina jaksa... Kääretorttu. Hieman hastetta.


Aloitetaan siis, on aika kaivaa uskollinen masiina jälleen kaapista

Toiselle pöydälle valmiiksi ainekset, eli sokeri, vehnäjauho, kananmunat ja kaakaojauhe

Käytän joskus tätä tekniikkaa, eli kolme lasia ja kaikkia aineksia saman verran, ei tule annosteluvirheitä
Kaakaota laitoin noin neljä kukkurallista teelusikallista neljän kananmunan taikinaan, sokerin ja jauhon määrää en mitannut

Kananmunat ja sokeri kulhoon...

...ja sekaisin!

Syvä unipelti ja uunimuovi


Jauhot sekaan vaahtoon...

...ja hyvin sekoitettuna (ei raivokkaasti vatkattuna, vaan sekoitettuna!) pellille

Minulla pohja oli uunissa 200° noin 15-20 minuuttia

Pohjasta tuli ehkä hitusen liian kova, joten se olisi voinut olla hiukan vähemmän kuumassa uunissa

Vaahtoon tulevat ainekset: vispikerma, rahka, valkosuklaa, vaniljamaku ja sokeri

Tässä vaiheessa pohdin pitkään miten sekoitan valkosuklaan vaahtoon, palasina vai sulatettuna
Lopuksi päädyin sulattamaan sen normaalilla tavalla eli kiehuvan veden päällä



Sekoitetaan vispikerma ja rahka, lisätään hiukan sokeria oman maun mukaan ja vaniljaa

Sekoitellaan valkosuklaa vaahtoon

Tässä sitten liian kovan pohjan ongelma tulikin ilmi: jos yrittäisin kääriä sitä, se murtuisi. 
Siispä päätin tehdä täytekakun, eli leikkasin pohjan puoliksi


Kostutin hyvin vaniljan makuisella soijamaidolla (normaalia maitoa ei ollut)

Välin kermaa, toinen levy ja kermaa päälle
That's it.

Hitsi että oli hyvää kermavaahtoa. Pohja nyt oli vähän mitä oli, mutta tuota päällistä olisin voinut syödä koko kulhollisen!



xoxo


2 kommenttia:

  1. Anonyymi7/1/16

    Laitoitko ollenkaan leivinjauhetta? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En uskaltanut ajattelin et tulis liian paksu käärimiseen :D

      Poista