4. maaliskuuta 2016

Musta ja mukava

Jälleen estevalkassa Dandylla ja tällä kertaa sain jopa kameramiehen mukaani. Tulin tallille jo kahdentoista jälkeen, koska sain silloin kyydin, joten aikaa oli sellaiset viisi tuntia.
Katselin heppoja tarhassa ja onneksi otin kameran, kun tammat alkoivat hiukan riehua. Jotkut kuvat on hiukan epätarkkoja tai sumeita koska olin loppuvaiheessa aika kaukana tarhasta.

Ensin oli ihan rauhallista ja mukavaa


Kunnes Fifi alkoi hiukan irrotella viereisessä tarhassa


Kantri innostui leikkiin mukaan

  Sitten katolta tippui kauhea kasa lunta hirveällä rytinällä ja voikin arvata mitä sitten tapahtui...

Sitten mentiin, ja luja
Välillä näytti vähän kilpajuoksulta; "kuka laukkaa nopeiten?"


Jopa Lotta teki ihan näyttäviä hyppyjä, mutta väärässä paikassa väärään aikaan, etten ehtinyt niitä ikuistaaSiellä he juoksentelivat jonkin aikaa, kunnes vähitellen meno rauhoittui ja heposet haettiin sisälle heiniensä eteen. Istuskelin keittiössä muutaman tunnin ja kävin katsomassa listan. Siinä luki Lotta - Maucca. Järkytys. Joutuisin hyppäämään jyrä-suokilla, josta en muutenkaan pidä? Eijeijei.
Hetken päästä menin maneesiin nostelemaan esteitä, kun Dandylla hypättiin ja opettaja sanoi että menen sittenkin Dandylla tunnin, koska se ei olisi muuten ollenkaan tunnilla tänään.
Helpotus.


Kahtakymmentä vaille viisi menin laittamaa ponisen valmiiksi ja rakennettiin maneesiin keskihalkaisijalle viisi puomia ja okserin ja molemmille pitkille sivuille kaarevat linjat. Tuli aika paljon säätöä, kun kaarevilta ei meinannut pystyä kääntämään kunnolla, kun edessä oli okseri aj puomit, mutta lopulta saimme kaikki hyvin ja saimme haettua hevoset joskus 5-10 yli.
Ratsastuskuvista kiitos Sagalle, arvostan tätä! :)Verkkailimme rauhassa ravissa ja tein paljon kaarevia uria ja ympyröitä. Dandy oli jo heti alussa tosi mukavasti tuntumalla ja hakeutui itse alaspäin. 


Laukassa se oli myös hyvä, mutta pää pysyi ylhäällä. Opettaja kyllä sanoi, että ei sitä pään asentoa tarvitse koko ajan tuijottaa, mutta jotenkin oma katse on juurtunut siihen, ainakin ravissa.

Harmittaa että tämä kuva on hiukan heilahtanut, muuten se on ihan täydellinen!

Seuraavaksi ohjelmassa oli niitä puomeja laukassa

Sitten ristikon kanssa

Ja pystynä jonka jälkeen okserina, kaikki kerrat menivät ihan nappiin

Sitten tulimme keskihalkaisijan jälkeen toisen kaarevan linjan, jossa ei tullut sen suurempia ongelmia

Ja sen jälkeen vielä täyskaarron kautta okseri keskihalkaisijan ja kaarevan jälkeen toisella pitkällä sivulla

Näitä tulimme muutaman kerran, kunnes tulimme koko radan, joka oli niin pitkä ja monimutkainen, etten meinannut muistaa sitä. Keskihalkaisijoita, kaarevia linjoja ja täyskaartoja niin paljon...
Lopulta opin radan ja pääsin suorittamaan.

Dandy oli melko tasainen, yhden kerran se sai pienen pyrähdyksen ja kasvatti laukkaa hiukan ja yhden kerran se rikkoi raville kulmassa, kun en ylläpitänyt laukkaa kunnolla. Askeleet olivat ihan ok kaikille estelle, paitsi toisen kerran keskihalkaisijan ekalle puomille tultiin tosi lähelle, joten piti ottaa paljon kiinni.

Hyvä valmennus ja hyvä mieli. Seuraavien kisojen, (myös Hevoshullu PowerCupin seurakarsintojen) ilmoittautumislista oli tallin seinällä ja hiukan haikein mielin sitä katselin. Itse en sinne pääse koska
a) olen Intiassa juuri silloin
b) jos menisin Mimmillä, joutuisin suorittaa 90cm esteradan ja vielä ulkopuolisissa kilpailuissa myös (mikäli sinne asti pääsisin)
c) joutuisin selviämään Mimmillä koulukisoista, ei kiitos
d) Melkkilässä ei ole ponia, jolla uskaltaisin hypätä 80cm radan, koska Dandyssakin jännitän sitä, että se saa hepulin tai pari

No, ei PowerCupeja tänä vuonna, ehkä hiukan sääli, mutta koulukisat ovat siitä seuraavat, joten katse kouluratsastukseen!xoxo


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti