25. maaliskuuta 2016

"They see me rollin..."

Tänään olikin vuorossa Iso-Leveä-Jyrä-Suokki Magnus ja tietysti kolmen esteen jumppasarjaa, korotettujen puomien jälkeen.

Oli pakko pysyä positiivisena, koska en ole ollut satulassa lähes yli viikkoon. Vaikka tarjolla olikin vain Maucca, no, ehkä se voisi olla ihan jees esteillä.
Alkuverkassa Maucca ei nyt ollut sen ihmeellisempi. Menin ihan kevyttä ravia, tein paljon ympyröitä sun muita. Yritin pari kertaa tempon lisäystä pitkällä sivulla, mutta hepo muuttui hiukan vanhemmaksi siitä, joten en sitä jatkanut. Maucassa yllätti, että se meni ihan kiltisti E-kulmaan, jonka yleensä yrittää kiertää vähintään viidn metrin päästä.
Alkuun aloimme tulemaan ensin käynnissä ihan maapuomeja. Tultiin pari kertaa niin, Maucca tuli ihan kivasti, kunnes aloimme tulemaan korotettuja puomeja. Heposelle oli hiukan hankala nostella jalkoja, mutta sujuivat nekin muutaman kerran jälkeen, kunhan vain kokosin tarpeeksi.

Tulimme molemmista suunnista käynnissä ja ravissa, yhden kerran puomit vähän sinkoilivat sinne sun tänne, kun herra astui hiukan sivuun. Toinen yllättävä asia oli se, miten kevyeltä Maucca tuntui. Yleensähän se on sellainen jyrä joka vaan menee etupainoisena eteenpäin, nyt se jopa teki jotain.

Puomien jälkeen aloimme tulemaan jumppasarjaa ensin normaalina yhden laukan sarjana. Maucca meni hyvin pari kertaa, mutta pari kertaa myös kompastui kiitettävästi ja tuli hiukan kelju olo, kun oli aika hypätä okseri vielä sarjan perään. Mitä jos se kompastuu ja kaatuu? Apua... No, eipä kaatunut.
Pari kertaa tuli myös okserin kanssa huono askel ekalle, mutta Maucca vei hienosti minut esteiden yli, jopa viimeisen, jonkun 70cm korkean okserin yli.

Kiusaus oli vastustamaton ja oli pakko laittaa tuo Rockyn "Gonna fly now" taustamusiikiksi. Se vaan sopii. :D

Ihan hauska valkka ja hyvä mieli jäi ensimmäisestä Maucca+esteet -kerrasta. On se Suokki vaan paljon helpompi esteillä, kun sitä voi pikkuisen päästellä menemään omien halujensa mukaan. Ja on tuo oppinut jo katsomaan hiukan kuinka korkealle ne jalat oikein kuuluu nostaa.
Hauska tilanne oli kun loppukäynneissä kävelin sisemmällä uralla ja menin tuon keskimmäisen pystyesteen eteen. Ajattelin tietysti, että heppa pysähtyy ja katselee estettä. 
Vaan mitä tapahtuu... Maucca kävelee suoraan esteen läpi pudottaen puomit ja jatkaen tyynesti matkaa, kun ratsastaja repeää sellaiseen räkänauruun, että sen kuulee varmaan tallissa asti.
Hassu hepo. Ihan hassu. Ei se Maucca vielä minun sydämeeni luikerrellut, edelleen se on Suomenhevonen, se on jyrä ja se on liian leveä. :Dxoxo


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti