11. elokuuta 2015

Kuluneen viikon kuulumiset

Sain vasta tänään kuvia koneelle, joten kerron nyt vähän koko viime viikosta. Vähän pidempi postaus, mutta toivottavasti jaksatte lukea. :'D

MAANANTAI
Lähdin tallille ennen neljää, toivoin, että ehtisin kuvaamaan vielä estevalmennusta, mutta en ehtinyt. Koulutunnilla menin Huimalla ja tunti meni erittäin hyvin. Olen todella tyytyväinen vuoden aloitukseen! Poni toimi jo alkuverryttelyssä moitteettomasti ja ravikin oli hyvä istua. Ei pahaa sanottavaa. 

Melkkilän vanha tuntiponi, nyt lähes 30vuotias Shetlanninponi Aida ja sen seuraheppa Helli olivat tulleet hoitoon Melkkilään

Illalla kahdeksalta oli estevalmennus, johon menin Fiialla, koska Huima oli jo varattu. Hiukan mietitytti, miten tunti menisi, koska leirin estetunnit menivät niin päin puita. Alkuraveissa poni oli hyvin avuilla ja tuntui pehmeältä, kunnes suunnan vaihdossa poni pelästyi ja alkoi hyppiä ja kompuroida. Heti sen jälkeen huomasin, että sehän ontuu toista etujalkaansa, joten keskeytin tunnin. Fiialla on oikeassa etujalassa pukinkavio ja se ontuu etujalkojaan todella herkästi. Kävelin hetken ja vein tyttösen talliin ja laitumelle. Harmitti. Todella harmitti, mutta ajattelin mennä katsomaan muiden hyppelemistä.
Heti kun pääsin kentän laitaan, Huima alkoi ontua toisella ratsastajalla oikeaa takajalkaa. Jopa kävely näytti pahalta ja myös Huima vietiin talliin ja laitumelle. Hetki sen jälkeen lähdinkin kotiin ja olin erittäin harmissani, koska en voisi saada Huimaa myöskään perjantain estetunnille.

TIISTAI ja KESKIVIIKKO
En oikein muista mitä tein. Taisin olla vain kotona ja kylillä, koska tallilla en ainakaan ollut.

TORSTAI
Menin kuudelta tallille ja lähdimme seitsemältä maastoon. Menin Ronilla ja hiukan jännitti. Menin ekaa kertaa sillä maastoon, mutta poni käyttäytyi moitteettomasti. Laukka oli ihanaa istua ja vaikka pojan ravi olikin aika nopeaa, niin hauskaa oli. Ainoa huono puoli oli koulusatula, jossa hiukan lyhyemmät jalustimet näyttivät todellä tyhmiltä. 

Kuvat on otettu lauantaina, mutta pitihän tähänkin jotain saadaPERJANTAI
Lähdin tallille jo kahden jälkeen. Siellä sitten näin, että Huima oli hiekkatarhassa ja lähti kävelemään kohti aitaa, jossa minä olin. Poni oli täysin kolmijalkainen, ontui niin että pahaa teki. Sitä oli ihan hirveä katsella, mutta sisukkaasti tyttönen silti eteni aidan viereen rapsuteltavaksi. 
Hetken päästä se vietiin ylätalliin tutkittavaksi ja vamma olikin kaviopaise. Paise tyhjennettiin ja sidottiin, mutta poni ontui edelleen yhtä pahasti. Itse en kovin paljoa noista tiedä, mutta parantuminen ei kuulemma ihan hetkessä käy, joten aluekisat saan unohtaa.. :/
Neljän aikaan tallille tuli tuntilistat ja luin, että menen Dandylla. Ei huono, ei yhtään huono... kunnes katsoin uudestaan ja siinä luki Lotta A - Kukkis. Kukkis. Kukkis? Suomenhevonen? D: Niin, meidän tunnillahan on kaksi Lottaa, jota en tietenkään muistanut, ennen kuin katsoin uudestaan. Menin kukkiksella. KUKKIKSELLA? Huh. Olisin halunnut itse laittaa sen kuntoon, mutta se meni jo aiemmalle tunnille. Estetunti meni kuitenkin ihan "hyvä" - kategoriassa. En osannut ratsastaa yhtään, mutta heppa pelasti. Kukkiksen tapoihin ei kuulu kieltäminen, vaikka sekin tapahtui kaksi kertaa. Olin tottunut siihen, että poni lähtee kaukaa, läheltä tai ihan mistä vaan, mutta Kukkis lähtee vain ja ainoastaan läheltä. Huh.

LAUANTAI
Jäimme perjantaina tallille yöksi ja heräsimme yhdeksän aikoihin.

Edellisen illan kuvia:
Katselimme tuntia ja yritin kuvata Fifiä, joka oli katsomon takana laitumella.


Yritin kuvata kaikkea mahdollista, mutta kamera rupesi jekkuilemaan, enkä saanut yhtään hyviä kuvia, joten luovutin. Olin tallilla kuuteen asti, kunnes lähdin kotiin.

SUNNUNTAI
Sunnuntaina oli estekaluston maalaustalkoot. Tulin juuri sopivasti kello 12 tallille, moikkasin Huimaa ja menimme maneesille. Sieltä kannoimme puomeja ja tolppia ulos ja availimme maalipurkkeja. Maalasimme kuusi tuntia. Varmasti reippasti yli 20 puomia ja kaksi porttia tuli maalattua. Lisäksi teimme Juniorijaoston tekemän oman porkkanaesteen, josta tuli toooodella söötti. Olisin halunnut kuvia, mutta en viitsi FB:stä ottaa muiden kuvia ja itse en niitä ottanut. 
Päivä oli kuuma ja pilvetön, eikä tuullut yhtään, joka oli hyvä asia. Kukaan ei olisi varmaankaan ilahtunut, jos viisi vastamaalattua puomia olisi tippunut kannattimiltaan tuulen takia... Hyvä mieli jäi, koska esteistä tuli niin hienoja. Kyllä nyt kelpaa aluekisoihin rataa rakentaa.

MAANANTAI
Maanantaina lähdimme jo aamulla äidin kanssa ostamaan minulle ratsastusvaatteita. Ensin kävimme Tupurissa hakemassa yhden maton huoneeseeni, jonka jälkeen suuntasimme lidliin. Sieltä löysin kahden erittäin halvan shortsit. Tai ainakin toiset olivat shortsit, toiset olivat selvästi pari kokoa liian suuret, vaikka ne olivat minulle yleensä normaalit S-kokoiset.

ihanat ihanat löysät oleskelushortsit! 

Toiset olivat hiukan liian pitkät ja hiukan liian isot, mutta kai näilläkin pärjää :D

Lidlin jälkeen menimme Agrimarkettiin, josta katsoimme ensin kenkiä. 38-kokoa oli tasan yhdet kengät, mutta onneksi ne olivat juuri oikeanlaiset ja tykkäsin kovasti. Myös sukkia otin muutaman parin. Haluaisin myös uudet chapsit, koska ikivanhat rikkinäiset mokkachapsit eivät sovi uusien sirojen nahkakenkien kanssa. Minulla kuitenkin on ne nahkaiset chapsit, joten voisin ruveta käyttämään niitä tunneilla ja hankkia kisoihin vetoketjulliset saappaat... c:  Hehe, rahan menoa eivoi estää.


Kenkien kanssa tallustellessani kaupassa näin aivan ihanan kisapaidan. Onneksi myös äiti on sitä mieltä, että tarvitsisin kisoihin kauluspaitoja, joten sain myös sen.

Pinkki on niiiiin mun väri. Perfect!

Ja vielä viimeiseksi sain uudet hanskat, koska vanhat ovat kadonneet jäljettömin. Omat ovat nyt tallilla, joten kuva on gooooooglesta. (ja laatu oli liian huono isoon kuvaan)
Agrista löytyi vielä omenan makuisia heppakarkkeja, joten nekin tarttuivat vielä mukaan.

Tallille menin puoli seitsemän, koska tuntimme siirtyi seitsemään. Siirryin siis kolmen hengen ryhmästä seitsemän hengen ryhmään... Ei kiva. No, olin jo perjantaina ollut 100% varma, että menisin Maucalla, koska se on aina meidän tunnilla ja jos Huimalla kerran ei voi mennä, sehän tulisi tietysti minulle. Ja olin oikeassa. Ensin en innostunut, mutta ajattelin pitää yllä positiivista asennetta. 
Maucca kuitenkin toimi jo alkuverryttelyssä vaikka kuinka hyvin. Ensin se oli kiinni oikeassa kuolaimessa, mutta ympyrällä oikea ohja löysällä ravaaminen irroitti sen. Sitten heppa alkoikin mennä todella paljon paremmin. En ole ikinä saanut sitä menemään niin hyvin. Teimme pysähdyksiä ja siirtymiä ja ne todella kannattivat, koska Maucca oli koko ajan kevyempi suustaan. 
Laukassa kuitenkin siitä tuli etupainoinen ja se työnsi ulkolapaa liikaa ulospäin,  enkä saanut sitä melkein millään menemään suorana. Loppuverrytteilyissä se meni kuitenkin taas hyvin ja tunnista jäi hyvä mieli.

Siinä viime viikko, huomenna kouluun... Hrrr... Ei nappaa, ei yhtään. Voisin pitää vielä seuraavan kuukauden lomaa, ja vielä seuraavan ja ehkä vielä yhden. Helteetkin alkoivat juuri, tiestysti samaan aikaan koulun alun kanssa. Huomenna olisi sitten herätys ennen seitsemää. Yyh. D:


xoxo


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti