30. elokuuta 2015

Melkkilän aluekisat 2015

Eilen illalla tulin kotiin yhdeksältä ja jouduin heräämään aamulla puoli kuusi, joten kumma kyllä en enää illalla kirjoitellut tänne.
Nyt on kuitenkin aluekisoista selvitty, mutta lopputulosta saatte odottaa vielä sen aikaa, että kerron ensin eilisestä. :P

LAUANTAI
Menin tallille joskus kolmen aikaan ja putsasin satulan ajan kuluksi.


Radan rakennus kesti pitkään, mutta työ kannatti ja radasta tuli upea. Seuraavaksi veimme Huiman pesupaikalle ja siistimme Jennan kanssa sen vuohiskarvat. Poni ei suoranaisesti nauttinut saippuan vaahdottamisesta ja pesemisestä, mutta se kannatti, koska karva oli tänään aamuna kuin silkkiä.

Pesun jälkeen selvitimme hännän ja kokeilimme laittaa harjan pitkälle letille koko kaulan pituudelta.

Hoidimme ponin loppuun ja putsasin suitset. Löysin vihdoin punaisen satulahuovan ja otin vielä punaisen korvahupun.
Vein ponin laitumelle ja yllätys yllätys hiukan kosteana se meni tietenkin piehtaroimaan juuri putsattuna. :D♥ Myöhemmin, kun olin lähdössä, sain videon, kun Roni ja Tauno hiukan irroittelivat viereisessä tarhassa.
SUNNUNTAI
Ah, kisapäivä. Herätys 5.30.


Tallille lähdimme seitsemältä, mutta poni oli juuri saanut aamheinät, joten ei viitsitty sitä häiritä. Opettelimme radan ja harjasimme ponin, kunnes rataan saikin mennä tutustumaan kunnolla. Olin kolmas lähtijä, joten tuli kiire, kun poni piti laittaa kuntoon, letti piti laittaa ja korvahuppukin unohtui alussa. Verkassa kuitenkin harjaletistä tuli mutkainen, joten otin sen auki.

Poni tuntui todellakin loistavalta. Se oli ohjan ja pohkeen välissä, meni eteenpäin ja tuli kiinni. Näin askelten paikat ja mikään ei tuntunut vaikealta.
Äkkiä tulikin minun vuoroni ja menin odottelemaan kentälle. Kun sitten sain aloittaa radan, Huima lähti hyvin eteenpäin. Laukka oli terävä ja hyvä ja esteet vain sujahtelivat alta. Huomasin, että vauhti kiihtyi hiukkasen koko ajan ja se sitten kostautui, koska neljännellä okserilla Huima lähti hiukan liian kaukaa ja takapuomi tipahti, ei siis uusintaan.

Ei nyt mitään perfect photoja kun on kännykällä otettu mutta jotain kuitenkin :)Hiukan harmitti pudotus, mutta poni oli silti aivan super. Vaikka en saanutkaan sitä ihan kiinni okserilla ja se lähti liian kaukaa, ei radassa ollut mitään vikaa.


Niin innokas poseeraajaponi :D

70cm on se hyvä korkeus mulle ja Huimalle. Ei liian vaikea, eikä kuitenkaan liian helppo. Mutta silti, vieläkään en saanut sitä puhdasta 70cm rataa, joten vielä seuraavissakin kisoissa 70cm. ;)


xoxo


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti