9. lokakuuta 2016

Tarhaikäiset liikuntaneuvojat

Tänään oli taas Melkkilässä heppakeho, jonka jälkeen päästin kameran laulamaan ja kuvailin tarhassa riekkuvia hevosia. Jostain salaperäisestä syystä jälleen kerran kamera näytti keskisormea ja kuvat olivat suurimmaksi osaksi täyttä kuraa, kun eivät olleet tarkentuneen sitten yhtään, mutta joitakin hyviäkin kuvia onnistuin saamaan.

Melkkilän hevoset ovat oppineet erityisen hienoja voimisteluliikkeitä ja käyttävät niitä varsin aktiivisesti. Nyt esittelen teille muutamia käteviä liikkeitä, joilla saa lihakset vetreäksi ennen tuntia!

Aloitetaan Pulusta.

Tämä neiti nyt tykkää muutenkin vähän kaahotella välillä, mutta nyt hän keksi, että juoksemisen halua voi purkaa ihan tarhassakin. Ja kavereilta saa motivaatiota: kun Dandy kiitää hampaat irvessä takapuolta kohti, tulee Pulusen mahanalus varsin äkkiä täyteen jalkoja.


Huono puoli tässä tarhassa hurjastelussa on se, että tarha loppuu äkkiä kesken - ja varsinkin jos hurjan pelottava Maija seisoo toisella puolella. Miniponihan olisi voinut vaikka syödä pikku Pulun!


Jatkamme Taunosta ja Maucasta. Tässä Maucca ystävällisesti hieman löystää ystävänsä riimua turvan kohdalta - onhan se ikävää voimistella tiukalla riimulla.

Tauno ja Maucca ovat keksineet hevosille varsin erityisen liikelajin. He ovat kiinnostuneet ryhmäliikunnasta ja kokeilevat nyt syväkyykkyjä.

Maucca selvästi vie tämän lajin, hän pääsee ihan polvilleen asti, kun taas Tauno vain vähän koukistaa jalkoja.

Kyykythän ovat tunnetusti varsin rankkoja tehdä, näillekin pojille riitti yksi ainoa ja sitten noustiin taas takaisin ylös.

Ja kun on tarvetta päästä entistä ylemmäs, on hyvä olla neljä jalkaa...

... ja tietysti kaveri, johon voi luottavaisesti nojata!

Kun kyykyt alkavat rasittaa, on parempi vaihtaa suuntaa. Alhaalta ylös ja sitä rataa. 

Pahoittelut silmiä särkevästä laadusta, mutta muistutuksena vielä kaikille ryhmäliikunnan harrastajille, että hyvän liikuntatunnin jälkeen on hyvä antaa tiukka halaus ja pieni pusu kaverille.

Mutta jos kaveri ei halimisesta innostu, voi olla hyvä ottaa hieman etäisyyttä.


Viimeisenä liikuntaneuvojana on ystävämme Sepi.

Sepin liikuntatuokiossa korostetaan hyviä alkuverryttelyjä. Eihän liikkumaan sovi lähteä ilman lämpimiä lihaksia! Tässä voikin nähdä, kuinka nopea kierrosaika on mahdollista saavuttaa noin 5x20 metrin kokoisessa tarhassa.

Välillä toki on hyvä pysähtyä haukkaamaan vähän happea, ettei lähde mopo käsistä.

Sepin liikuntanumero osa1: on tärkeää, että veri kiertää hyvin päässä, joten sen saa kiertämään hyvin reippaalla jalat taakse ja ylös-sarjalla. Sitä kun toistelee, niin alkaa posket kauniisti punoittamaan.

Verenkierron maksimoimiseksi voi laskea vielä päätäkin alaspäin!

Sepin liikuntanumero osa2: kuinka ylös saan hännän nousemaan-liike. Tässä liikkeessä siis yritetään nostaa häntä mahdollisimman korkealle pilviin. Mitä ylemmäs, sen parempi.

Ja saahan sen hännän nousemaan ilman takapään nosteluakin! Sepi näyttää suoriutuvan varsin etevästi.

Ja liikunnan jälkeen vielä jalat vetreäksi-venytys mahdollisimman kauas taakse. Saman voi tehdä etujaloilla, mutta siitä meillä ei ole nyt kuvamateriaalia, tämän päivän liikuntanumerot kun olivat melko takaosapainoitteisia. 

Ja loppuun vielä supersuloinen Huimis paksussa nallekarvassa :3xoxo


2 kommenttia:

 1. Tää oli kyllä hauska postausidea! :D Onnistuneita kuvia ootkin saanu otettua!

  welifedream.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, joo noita kuvia selaillessa tuli vaan hauska idea mieleen :D Kun ois ollu kaikki tarkennukset vielä kohillaan niin ois vielä parempi mutta kelpaahan tämäkin :)

   Poista