15. joulukuuta 2016

Joulukalenteri: Parhaat ulkoasumuokkaukset

LUUKKU 15. Parhaat ulkoasumuokkaukset

Tänään listaan tähän parhaat ulkoasumuokkauksista mitä itse olen löytänyt ja mitkä tekevät blogista minun mielestäni parhaimman näköisen. Käytän Blogikoodeja -blogin apua ja koodeja muokatessani ulkoasua. 


1. Piilotettu navigaatiopalkki joka tulee esiin kun vie hiiren sen päälle
Elikkä palkki blogin yläreunassa, joka ei tällä hetkellä näy, mutta kun viet hiiren blogin yläosaan se ilmestyy siihen. Ennen tykkäsin siitä, se oli kätevä kun siitä kun plkki näkyi; sai kirjauduttua ulos tai sisään, pääsi kirjoittamaan uuden tekstin yms, mutta onhan tämä paljon siistimpi kun sitä ei näy koko ajan.

Yläosa on paljon siistimmän näköinen kun navigaatiopalkkia ei näy koko ajan.


2. Kaikkien linkkien kursivoituimnen kun hiiren vie sen päälle
Linkkiä ei välttämättä huomaa jos siinä on vain alleviivaus ja eri väri. Varsinkin jos koko teskti on alleviivattu, on hyvä että linkki kursivoituu.


3. Välilehtien otsikoiden muokkaus
Saa muokattua välilehtien sijaintia, kokoa, väriä, varjostusta, fonttia, ynnämuuta. Lisäksi se, että ne saa halutessaan bannerin päälle ja niistä saa taustan kokonaan pois (toimii Simple mallissa, Picture Windowissa jää tausta) on hyvä ominaisuus.


4. Some-ikonit blogiin
Superhyvä ominaisuus blogissa! Kunhan ne sopivat blogin värimaailmaan, eivätkä ole kaikki täysin erilaisia... Itse olen käyttänyt noita mustia yksinkertaisia jonkun puoli vuotta. Ainoa pikku miinus on se, että linkit eivät avaudu uuteen välilehteen.

Ihanat Instagram-, Youtube-, ynnämuut logot, joita painamalla pääsee suoraan kyseiselle sivulle.


5. Kaiken maailman keskittäminen
Tekstin otsikon, päivämäärän, välilehtien, bannerin, gadgetien, gadgetien otsikoiden, postauksen alatunnisteen... yms keskittäminen. Mutta jos tekstin otsikko ja päivämäärä on keskellä, olisi hyvä jos alatunnistekin olisi keskitetty.

Sivupalkin ja gadgetien keskittäminen pitää  blogin ulkonäön siistinä. Blogioarkiston keskittämisestä en tykkää joten siinä on omalla kohdalla aina pieni ristiriita.


6. Blogin alaosa
Blogien alaosassa törmää usein ärsyttäviin juttuihin: harmaa katkoviiva ja harmaat pallot. Onneksi nekin saa pois.
+ Uudemmat ja vanhemmat tekstit -linkkien paikoille ihan omannäköiset nuolet/mut ikonit.

Alaosankin saa kivasti keskitettyä ja nuo nuolet on tosi kivat.


7. Varjostukset
Riippuen toki blogin muusta ulkonäöstä, varjostukset on kiva lisä esimerkiski päivämäärään ja tekstin otsikkoon, gadgetien otsikoihin ja vaikka koko gadgetin tekstiin jos haluaa.

Itse käytän varjostuksia yleensä vain otsikoissa, koska ei näytä hyvältä jos koko pitkässä tekstipätkässä on varjostukset.

Kas siinäpä suosikkini näistä blogin ulkoasumuutoksista. Toki kokoajan löytyy uusia juttuja, mutta nämä ovat tämän hetken parhaat. Tykkään blogeista, joiden ulkoasu on siisti ja selkeä, ei mikään sateenkaarineonvärioksennus, vaan mieluusti vaaleiden värien eri sävyjä ja mustaa ja valkoista.

Toki otsikoissa ja linkeissä voi leikitellä eri väreillä, että ne erottuvat joukosta (se taas on tyhmää jos linkki on täsmälleen samanvärinen kuin teksti, eihän sitä huomaa!) mutta pyrin aina siihen, että pääteksti on tummanharmaa ja sen tausta on valkoinen. Se on pääasia.xoxo


2 kommenttia:

 1. Maalaisihminen joka ei tiedä tietotekniikasta... Miten noi nuolet saa blogin alaosaan?

  Kuusenmatkassa.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohjeet löysin Blogikoodeja-blogista.
   Kas tässä linkki kyseiseen postaukseen: http://blogikoodeja.blogspot.fi/2015/09/uudemmat-ja-vanhemmat-tekstien-tilalle.html :)

   Poista