4. joulukuuta 2016

Joulukalenteri: Lukemani blogit #1

LUUKKU 4. Lukemani blogit

Olen huomannut lisäilleeni lukulistalleni tämän syksyn/talvena aikana monia uusia blogeja. Lisäksi en ole koskaan vielä kokonaan esitellyt kaikkia lukemiani blogeja, joten jospa nyt joulukalenterin aikana saisin niitä hieman esiteltyä.

Lisäksi koska blogeja on sen verran paljon, että yhdestä postauksesta tulisi ylipitkä, saan helposti ainakin kaksi joulukalenteripostausta yhdellä iskulla (laiska kun olen) niin ei tarvitse keksiä niin monia aiheita ;)  En jaksa ihan kauheasti näitä blogeja esitellä, ennemminkin vain kerron oman lyhyen ja ytimekkään mielipiteen.
HUOM. Postaus on tehty jo syksyllä, joten blogien bannerit ja ulkoasut ovat saattaneet vaihtua jo erilaisiin.
"Keväällä 2008 sain hullun päähänpiston ja ostin halvalla masentuneen näköisen ja takkuisen ravurin, joka ei ollut enää lähivuosina kilparadoilla pärjännyt. Kuka olisikaan uskonut, että tuosta päähänpistosta lähtisi rakentumaan vuosien ystävyys ja sielunkumppanuus? Niin siinä vain kävi, että löysin elämäni hevosen ja parhaan ystävän."

Olen seuraillut blogia vähän yli vuoden ja pidän Kaktun tavasta kirjoittaa. Rohkea veto ostaa noin hänen sanojen mukaan maseentuneen näköinen, takkuinen ravuri ja alkaa kouluttaa siitä ratsua.
Postauksia tulee sopivaan tahtiin ja usein ne ovat hyvillä kuvilla kuvitettuja, juuri minun makuuni. Tykkään myös blogin ulkoasuista joita olen nähnyt, ne ei vaihdu liian usein, mutta eivät ole niin pitkään että kyllästyisi. Miinuksia en kauheasti löydä... :D


***
"Tositarinoita elämästä.
24-vuotias amatöörikenttäratsastaja kertoo kilpailuista, treeneistä, epäonnistumista, onnistumisista - ja aivan kaikesta niiden väliltä - viiden hevosen kanssa. "

Uusi seurattava. Ensimmäisenä silmään pisti blogin erilaisempi ulkoasu, jossa "banneri" on blogitekstien sivulla ja vain blgin nimi on ylhäällä. Tykkään muutenkin blogin syksyisestä ulkoasusta ja kirjoittajan kirjoitustyylistä. Postaukset eivät ole liian pitkiä, mutta eivät myöskään liian lyhyitä. 
Hevosten esittelyihin vievät linkit ovat ihanat! Ja muutenkin hevosten esittelyt ovat lyhykäisyydessään ja ytimekkyydessään hyviä.


***
"Täällä kirjoittelee järvenpääläinen nuori kouluratsastaja, joka treenaa ja kilpailee tämänhetkisen kisahevosen kanssa kansallisella tasolla vaikeita luokkia. Kaudella 2016 on tarkoitus kilpailla Small Touria, sekä tavoitteena on nousta kohti Intermediate II ja Grand Prix tasoa. Blogissa seurataan meidän treenejä ja kisoja, intohimona siis kouluratsastus, johon olen hurahtanut täysillä."

Silmään pisti ensimmäisenä upea hevonen Hertta. Seuraavana ajattelin, että olisipa Melkkilässäkin noin hyvin valaistu maneesi... 
Luen mielelläni postauksia, jotka koostuvat suurista ,hyvälaatuisista kuvista ja erittäin tarkasta oman ratsastuksen analysoinnista. Ja tässä blogissa niitä löytyy. En ole vielä kauhean kauan seuraillut, mutta luultavasti tulen seuraamaan vielä pitkään. Tämänhetkinen ulkoasu ei tässä blogissa säväyttänyt niinkään, mutta sivupalkin selkeä järjestelmällisyys on ilo silmälle.


***
"Tämä blogi kertoo minun, 17-vuotiaan lukion tokaluokkalaisen elämästä ensimmäisen oman hevoseni Myffin kanssa. Myffi on 7-vuotias risteytystamma, jolta ei neitimäisyyttä puutu! Yhdessä treenataan kohti kilpakenttiä ja valmentaudutaan ahkerasti, hauskanpitoa unohtamatta!"

Tämä onkin ollut jo hieman kauemmin lukulistallani. Innostuin lukemaan, kun huomasin ponin olevan niin lähellä omaa suosikkiponiani ja lisäksi tässä on loistava esimerkki, minkälaisessa tilanteessa itse tahtoisin olla ensivuonna. 
Blogin uusi ulkoasu on todella kiva, mutta kapeita sivupalkkeja molemmilla puolilla voisi hieman leventää, niin teksti ei näyttäisi niin "kasaan puristetulta". Mutta jos ei tartuta pikkuasioihin, tämä blogi on yksi suurista suosikeista!


***
"Olen 27-vuotias ratsastaja Hämeestä. Työskentelen hevosalalla ja kohta toivottavasti opiskelen ratsastuksenohjaajaksi. Hevoseni Dannyn kanssa treenaamme kohti tulevaa kisakautta, tavoitellen aina vaikeampia ja korkeampia luokkia!"

Tämä blogi iski silmään selatessani Playssonin blogeja. Blogin päätähti - tuo hevonen - se on yksinkertaisesti upea. Jäin heti lukemaan ja ihastuin entistä enemmän. En ole lukenut vielä kauhean kauaa, mutta luultavasti jään lukemaan pidemmäksi aikaa, ellei nyt mitään radikaalia tapahdu.
Blogin ulkoasukin on siisti, selkeä ja kiva. En löydä blogista (ainakaan vielä) mitään miinuksen puolelle menevää. 


***Vauhtia ja Vaaroja

"Olen Josefina, 17- vuotias espoolainen ratsastaja. Tässä blogissa pääsette tutustumaan tavallisen ratsastuskoululaisen arkeen, johon sisältyy niin valmennuksia kuin myös kilpailuja. 
Blogini keskittyy paljon itse ratsastukseen ja kisaamiseen. Lisäksi julkaisen myös kaikenlaisia erikoispostauksia ja videoita. Uusia postauksia tulee viikoittain ja blogini on aktiivisesti ja vahvasti mukana omassa hevosharrastuksessani."

Tätä blogia olenkin seuraillut jo vähän pidemmän aikaa. Joskus Melkkilän hevosia googlaillessani löysin blogin, jonka kirjoittaja oli Melkkilässä leirillä ja kirjoitti kivasti.
Mun mielestä on parasta lukea sellaisia postauksia, missä joku ratsastaa samoilla hevosilla millä itse ratsastan viikoittain. Haluaisin tietää miltä ne tuntuvat muiden mielestä. Kirjoitustyyli on mukavan selkeä, teksti on helppolukuista ja kuvia on aina. Blogin ulkoasutkin ovat olleet aina kivoja ja menneet aina vain parempaan päin.


***
"Blogia kirjoittaa kolmekymppinen muulifanaatikko Uudeltamaalta, joka omistaa kolmivuotiaan muulitamman Buena Chican, eli tuttavallisemmin Muulin.
Muuli on syntynyt Espanjassa ja saapui Suomeen helmikuussa 2016 ja oli tullessaan melko vähän käsitelty. Pitkäkorvasta leivotaan jokapaikanhöylä, jolla voi tehdä kaikkea sitä mitä hevosillakin, mutta vain paremmin."

Viimeisenä muttei todellakaan vähäisimpänä, toiseksi uusin suosikkiblogini. Siis miten voi yksi ainoa muuli vaikuttaa omaan näkemykseen noin paljon. Mä haluan oman muulin! Siis oikeasti, luin blogia yhden illan ja sillä se tuli selväksi, mä tarvitsen muulin, sellainen tuntuisi yhtäkkiä niin paljon paremmalta idealta. 
Blogin banneri on aivan omaa luokkaansa! Lisäksi kirjoittaja saa kukkahattutädit juoksemaan kirkuen karkuun huumorinsa takia ja se todellakin iskee minuun. Jos haluaa nauraa, kannattaa seurata. Jos haluaa tietoa muuleista, kannattaa seurata. Jos haluaa lukea hyvin suorasanaista tekstiä asiasta sun toisesta, kannattaa seurata. 


Tässä oli nyt suunnilleen puolet blogeista, seuraavassa osassa loput!xoxo


4 kommenttia:

 1. Voi miten kiva kuulla että tykkäät mun blogista! :) Ja nappasinpa tästä omalle lukulistallekin pari uutta tuttavutta, tosi kiva listaus! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että jotain uutta löytyi! :)

   Poista
 2. Voi kiitos, mahtavaa analyysiä :D

  VastaaPoista