13. huhtikuuta 2016

Horisontissa koulukisat

JATKOA EDELLISEEN POSTAUKSEEN...

Koulukisat tosiaan ovat tulossa ja hieman lähempänäkin, kuin horisontissa, enää neljä päivää! Muutaman erittäin hyvät treenit alla ja melko luottavainen mieli. Dandylla en ole mennyt varmaan neljään viikkoon, mutta olihan se viimeksikin sellainen "Hei, otetaampa Dandy!"-idea, joka meni ihan hyvin.


Kuitenkin, edellisestä postauksesta kerrotun estetunnin jälkeen kävin syömässä ja pian menimmekin katsomaan tuntia. Kevään ensimmäiset tunnit kentällä ja hepat näyttivät käyttäytyvän oikein mallikkaasti. Huimakaan ei näyttänyt vetävän ilospurtteja tai muuten kiihdyttelevän omiaan.

Pian olinkin jo ponin selässä kävelemässä alkukäyntejä

Alkuraveja... poni oli mukavan oloinen, olihan se mennyt jo yhden este- ja yhden koulutunnin, mutta kentällä energiaa riittää vaikka kahdelle estetunnille. Sekin on kesäleireillä huomattu. 

Ei mikään paras kuvakumla, mutta Huimis olli tosi kiva ratsastaa jo heti alkuun. Menihän se reippaampaa kuin piti, mutta annoin ponille hiukan armoa, olihan sentään ensimmäinen kenttäpäivä.Tunnin aiheena oli kouluradan, oikeastaan Helppo C:1-radan juttujen harjoittelu. Alkuun menimme itsenäisesti harjoitusravissa ja voin kertoa, etten ole pitkään aikaan kokenut ponin ravia vaikeaksi istuttavaksi, mutta nyt se todellakin oli. Jouduin käyttämään jokaikistä pientäkin lihasta, etten pomppinut ylös alas, kuin alkeiskurssilainen.


Teimme itsenäisesti pysähdyksiä ja tulimme pari kertaa keskelle ns. aloitustervehdykseen, jossa ponin piti olla suora ja kuulolla. 

Huimis oli hyvä, mutta tapansa mukaan pää nousi strutsimaisesti ylös pysähdyksessä... Huoh.Äääk miten kamalasta tuo näyttää... Tehtiin siis myös peruutuksia itsenäisesti ja keskellä, mutta Huimalla on tapana peruutukseen lähtiessä heilauttaa päätä ylös ja se näyttää ikävästi siltä, että vetäisin liiankin kovaa sen suusta, vaikka poni ei tarvitse peruutukseen paljoakaan kuolainta, enkä sitä käytä niin hirveästi. 


Otettiin laukkaa ensin ympyrällä ja poni meni aika kivasti, niin kuin yleensäkin oikeassa laukassa.


Sitten tultiin laukassa kouluradan laukka-osio. Itse sain tulla B-merkin rataan liittyvän, eli käynnistä laukannosto, keskiympyrä ja lävistäjä. 
Keskiympyrästä tuli ihan hyvä, mutta sen jälkeen poni hiukan kiihdytteli luvatta ja mielessä kävi, että onneksi kouluradat ratsastetaan maneesissa, eikä kentällä!


Lävistäjäkin onnistui, mutta kun ei ollutkaan seinää apuna, vaan kenttä jatkui edessäpäin, oli hankalempaa ottaa suoraan raviin. Onnistuin, mutta pidätin kyllä omasta mielestäni aiiika kovaa...

Pian laukkatyöskentelyn jälkeen opettaja sanoi, että koulukisoihin menevät voisivat mennä maneesiin menemään radat vielä kerran treeninä läpi, joten kävälimme maneesiin. Maneesissa en enää jaksanut vaihtaa kameran asetuksia, joten päädyimme videoon radasta.
Se meni niiiin paljon paremmin, kuin viime koulukisoissa vuosi sitten. Onhan se ihan selvää, että meni paremmin, mutta kun vertasin viimevuoden ja viime maanantain videoita, huomasin kehittyneeni ihan reilusti. Sekä harjoitusravin, käden paikoillaan pitämisen, että hevosen kanssa. Ihanaa huomata oma kehitys, mutta toivottavasti sitten kisatkin menisi yhtä hyvin...Ulkopuolella yritettiin ottaa vielä muutama poseerauskuva, mutta Huimista kiinnosti enemmän talli ja se, että karsinassa oli iso kasa heinää tyhjään masuun...


Ja sitten lähettiin... sanoi Huima.Tosiaan, maanantaina minun piti ohentaa ja leikata Huiman järkyttävän hirveä viidakko tuosta kaulan toiselta puolelta, jota jotkut kutsuvat harjaksi, mutta arvatkaapa vain, viitsinkö sitä enää puoli yhdeksältä aloittaa.... :))
Minun pitäisi myös putsata varusteet ja hankkia jostain teiltä tietämättömiltä (Agrimarketista varmaan...) selvityssuihketta, että tuon takapuolesta lähtevät häntäviidakon saisi selvitettyä. Myös vuohiskarvat. jotka saa kohta letitettyä niin pitkät ne ovat, pitäisi siistiä, etsiä jostain nivelkuolaimet ja se ihana mukava varasatula, jonka laitan ponille. En pääse tallille perjantaina enkä lauantaina, koska meillä on se riparin viikonloppuleiri, josta kerroin edellisessä postauksessa, joten en pääse laittamaan ponia kisakuntoon edellisenä iltana.

Niin paljon tekemistä, niin vähän aikaa.... Huoh... No, olen menossa tallille huomenna illalla, kun ei ole tunteja ja voin puunailla ponin varusteita niin paljon kuin sielu sietää. En vielä tiedä mitä teen kuolainasian kanssa, koska jos vaihdan ne huomenna, löydän sununtaiaamuna suitsista todennäköisesti olympiat. Koska tunnit ovat kentällä ja poni on siellä vahva.
Katsotaans, miten asiat tästä kehittyvät! Seuraavaksi tulee postausta luultavasti vasta sunnuntaina, maanantaina tai vaikka keskiviikkona, milloin ikinä muistan/ehdinkään laittaa. Heh.


xoxo


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti