13. huhtikuuta 2016

Maanantain Mimmihyppelyitä

Maanantaina oli vuorossa kolme ratsastustuntia. Lotta, estetunti ja normaali koulutunti. Tulin tallille kolmelta ja lähdin tuli hännän alla laittamaan Lottaa kuntoon.

Roninen poninen

Mentiin ekaa kertaa tänä vuonna Lotan kanssa kentälle ja voi että miten rouvalla oli energiaa. Tein pääosin työskentelyn laukassa ja kevyessä ravissa ja siinä hepo toimikin oikein hyvin. Laukkaa on todella vaikea koota ilman, että se putoaa raviin, mutta nyt sekin onnistui oivasti. Lopuksi menimme maastoon kävelemään muutamaksi kymmeneksi minuutiksi ja nauttimaan auringosta.

Sitten meninkin laittamaan estevalkkaa varten kuntoon Mimmiä, jolle piti laittaa ainoastaan suitset ja martingaali. Opettaja oli käynyt laittamassa satulan selkään, syytä en tiedä, koska neidillä taisi olla hyvä päivä, eikä tullut mitään ongelmia. Se ei edes luimistellut kun kipesin selkään ja kiristin vyötä. 
Menin siis maanantaina Mimmillä estevalkkaan. Miksi? 
Koska minulla alkaa perjantaina kuudelta riparin viikonloppuleiri, jonne en viitsi mennä puoli tuntia myöhässä ja/tai hevoselta haisevana, koska estetuntini loppuu kuudelta. Joten korvasin estevalkan maanantaina, kun olin muutenkin menossa tallille. Suunnitelmana oli myös hoitaa Huimiksen varusteet ja harja kisakuntoon, mutta siitä lisää myöhemmin. 

Estevalkkaan siis, Mimmi oli alkuverkassa jo käynnissä tosi kivasti pyöreänä ja aika lyhyenä, mutta kuten tavallista, kadotin sen kaiken ravissa. Hölkyttelin pari kierrosta, kunnes opettaja käski ryhdistäytyä ja ruveta oikeasti tekemän jotain.


Tulimme ravissa alkuun suuntaan ja toiseen kahta puomia ympyrällä ja neljää puomia suoralla uralla.


Ravipuomien jälkeen aloimme tulemaan ympyrällä olevia puomeja laukassa niin, että minä ja toinen kokeneempi ratsastaja otimme väliin ensin kolme laukkaa ja sitten koottuna neljä. Puomeilla neljä laukkaa vielä mahtui, pienen työskentelyn jälkeen, mutta ha ja voih, kun puomit nostetiin pikkupikku pystyiksi...


Vaikka kuinka istuin ja pidätin, niin Mimmi lähti aina jo ensimmäiselle kavaletille kauaa, kuin isollekin esteelle. Kävin montamonta kertaa voltilla ja otin kerran käyntiin asti. Viimeisen kerran tulin niin hitaasti, että ensimmäinen este meni sulavalla pikkuloikalla yli ja vaikka vauhti hieman kiihtyi kavalettien välissä, tein kaarta ja neljäs laukka mahtui juuri ja juuri.

Kun verkat oli verkattu, tulimme pari kerta pystyn ja kerran okserin ja sen jälkeen diagonaalilla pystyn, josta suunnattiin toisella pitkällä sivulla olevalle yhden laukan sarjalle.

Hieno Kukkis ja tolppa. Minä ja Mimmi siellä takana vaan :D

Kun minun vuoroni vihdoin koitti, sain herätellä Mimmia hiukan. Tyttö tuppaa nukahtelemaan aina, kun joutuu seisoskelemaan paikoillaan, eikä tuollaisella hevosella, joka saatta monottaa jos menee liian läheltä, oikein viisti liikuskella viiden muun hevosen joukossa, kun yksi suorittaa tehtävää ja tarvitsee tilaa. 


Hyppy pystylle sujui hyvin, vaikka tulen Mimmillä pystyille aina hirveän juureen, tai vastakohtaisesti ihan liian kauas, niinkuin ratavideossa näkyy. 

No tällekin pystylle olisi voinut tulla hieman lähemmäs, kun sarjan toinen este näytti tulevan kohti hirveällä vauhdilla ja piti ottaa vielä yksi askel. Selvittiin kuitenkin kunnialla, muttaa kuvaa en sarjan B-osasta saanut. 

Lopuksi tulimme koko radan, eli ensin pysty-okseri-linja neljällä laukalla. Sain lisätä välissä aika reippaasti, koska tulin pystylle toodella lähelle. Sen jälkeen tuli pysty diagonaalilla, johon jäin tas aivan jumalattoman kauas, enkä päässyt hyppyyn oikein mukaan ja esteen jälkeen rojahdan satulaan kuin perunasäkki (näkyy videossa :D), mutta matka jatkui jalustimet jalassa, ihme kyllä. 
Sarjalle tuli ihan hyvä askel ja se meni hyvin läpi. Radassa ei ollut sen suurempia ongelmia ja seuraava tunti oli muutenkin jo alkamassa, joten tein hyvät loppuravit, koska Mimmi ei jäänyt tunnille ja kävelin melko pitkään.
xoxo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti