22. huhtikuuta 2016

Estevalkkaa neidillä

Jokaperjantaisen ilon aika, eli estevalmennus. Ikävä kyllä emme vielä päässeet kentälle, koska satoi vettä ja tuuli aika kovin. Päivän pelasti kuitenkin hevosvalinta, eli Mimmi. Ja se, että meillä oli kunnon rata.

Sain laittaa Missukan itse kuntoon ja aikaakin oli hyvin. Mimmi oli yllättävän hyvällä tuuella, eikä vaivautunut luimimaan tai irvistelemään ollenkaan

Ensimmäiset raviaskeleet olivat ihana yllätys: Mimmi oli ihan superpehmeä ja pyöreä.Pikkuhiljaa se sitä nousi ylöspäin ja en oikein tuota neitosta osaa vielä itse alas ratsastaa, joten mitäs siinä sitten muuta tekemään, kuin ympyrälle ja yritin koota mahdollisimman paljon että takaosa tulisi alle


Teimme ympyrällä ensin pysähdystä I:ssä, jonka jälkeen aloimme taivuttaa etuosaa kunnolla takaosan eteen

Kyllä Mimim siitä muuttuikin paremmaksi, mutta on se kokoaminen edelleen vaan aika vaikeaa. Laukassa teimme vähän samaan, hevonen suoraksi ja kootuksi.


Sitten aloimmekin hyppäämään. Tulimme ensin polven korkuista ristikkoa ravihyppynä. Itse tulin kolme kertaa ravissa, ensimmäisen kerran kevyessä ravissa, seuraavaksi harjoitusravissa, että saisin koottua paremmin ja kolmannen kerran uudestan harjoitusravissa, koska edellinen hyppy oli ollut enemmänkin askel, joka jatkui ravissa.

Sitten tulimme esteen laukassa pystynä


Jonka jälkeen aloitimme C:ssä, eli hankalassa paikassa olevalta pystyltä, josta jatkettiin seuraavan pitkän sivun loppuun, josta lähdimme ns. ison täyskaarron kaltaiselle uralle kohti hiukan isompaa pystyä.

Ensimmäiselle pystylle tosi huono askel ihan liian lähelle, mutta opettaja ei siiten tarttunut, koska este oli niin pieni, ettei tuottanut ongelmia.

Toinen pysty sujui ihan hyvin, vaikka jouduin ensin ottamaan pitkällä sivulla hiukan eteen, kaarteessa kokoamaan tosi paljon ja ennen estettä ottamaan taas eteen.

Seuraavan kerran ensimmäiselle pikkupystylle tuli tas huono askel, tällä kertaa liian kauas, mutta seuraavalle esteelle taas liian lähelle.

Sitten kello olikin jo sen verran, että aloimme tulla rataa. Olin viimeisenä, joten tietysti odotin, että esteet nousisivat johonkin 70-80cm korkeuksiin, mutta jouduin pettymään ja tyytymään kuuteenkymppiin ja pariin seitsemänkympin pystyyn. Nyyf.

Rata alkoi hyvin, ensimmäiselle esteelle askel osui erinomaisesti ja kaarteesta tuleva pysty onnistui myös. Kolmannelle okserille jouduin ottamaan hieman eteen ja hypystä tulikin aika iso (ja vauhdista myös), mutta onneksi minulla oli koko seuraava kulma ja lyhyt sivu aikaa ottaa kiinni. Pitkällä sivulla oleva pysty sujui myös hyvin, mutta viidennelle okserille tulin kauas, jonka takia hyppy meni liian pitkäksi ja käännös kulman kautta melkein pysäytti laukan kokonaan. Viimeinen okseri sujui kuitenkin ihan hyvin.
Tulin toiseksiviimeisen esteen kolme kertaa uudestaan ja aina askel oli liian kaukana, tai liian lähellä. Viimeisellä kerralla se oli lähellä, mutta ehdin kuitenkin kääntä kulmaan, eikä vauhti hävinnyt kokonaan.

Pahoittelen videon loppuosan laatua ja pimeyttä. Piti zoomata kulmaan ja kaikki valo katosi, eikä videota saanut muokattua muuten kuin kirkkaita kohtia kirkkaammiksi. Toivottavasti siitä saa selvää!

Loppuraveissa tyttön tuntui luonnollisestikin paremmalta, mutta ei se silti suostunut oikein myötäämään, eikä menemään alasLopuksi yritimme vielä ottaa pari hienoa yhteiskuvaa, mutta ei tuota hepoa oikein kiinnostanu...xoxo


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti