8. elokuuta 2016

Koulukiemuroita Mimmillä

Ensimmäinen koulutunti kesäloman jälkeen alkoi positiivisella yllätyksellä: Mimmillä. Olin toivonutkin että saisin Mimmin koulutunnille (ja salaaa mielessä pelännyt saavani Mauccaa tai Ronia) ja tämä olikin todella mukva yllätys. Mimmi meni jo aikaisemmalle tunnille, joten minun ei sitä tarvinnut laittaa kuntoon.


En ole varma kuvien järjestyksestä, mutta jotain ainakin..

Alkukäynneistä lähtien Mimmi tuntui täysin toivottomalta. Se oli pitkä eikä suostunut millään lyhentymään. Pyörin käynnissä ja ravissa ympyröillä ja sain pitää todella vahvan ulkojalan ettei ulkolapa valunut ulos. Välillä tuli pieni myötäys (muistin silloin jopa kiittää!) mutta sitten se taas nousi ylös.
Olimme aluksi kahdella ympyrällä ja vain yritimme saada hevosen ravaamaan kivasti, takaosaa alle ja hevosen oikein päin. Pian siirryimme käyntiin ja vuoron perään menimme ympyrän keskelle tekemään käännöstä etuosan ympäri.

Välikäyntien jälkeen siirryimme harjotusraviin koko uralle ja teimme aina tiettyyn kulmaan voltin, jonka kaaren keskikohtaan tuli pysähdys. Mimmi pysähtyi ihan hyvin, varsinkin kun on hiukan tahmea pysähtymään. Välillä vähän hiipi eteenpäin, mutta tuli myös todella hyviä ja tasaisia pysähdyksiä.Otin jossain välissä jalustimetkin pois ja ratsastus parani heti. Kyllä huomasi miten sain käytettyä istuntaa paremmin ja lyhyet jalkani hepan ympärille. Kun laitoin jalustimet takaisin jalkaan, pidensin niitä kahdella reiällä ja yhtä hyvä meno jatkui.
Ja vaikka tässä kuvassa asento onkin hirveä, ei se koko ajan sitä ollut.


Kun voltit oli tehty, siirryimme takaisin pääty-ympyröille tekemään samaa käännöstä etuosan ympäri, mutta tällä kertaa tehtiin se vain kerran ja nostettiin siitä laukka. Mimmi yllätti minut oikeassa kierroksessa aika kympillä, kun laukassa laski kaulansa mukavasti kaarelle ja laukkasi rauhallisesti peräänannossa koko ympyrän. 
Vasemmalle laukka oli yhtä hyvää, mutta myötäämistä ei ollut ihan niin paljon.
Loppuraveissa taas vähän kadotin sen hyvän moodin, mutta olin tyytyväinen todellakin.


Fiilikset oli tunnin jälkeen ihan mahtavat. En odottanut noin hyvää ratsastusta ensimmäiselle koulutunnille ja varsinkaan Mimmin kanssa. On se kiva hevonen kunhan selvitään siitä alun kahdestakymmenestä minuutista kun selvitellään että miten päin tässä mennään. 
xoxo


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti