18. joulukuuta 2016

Joulukalenteri: Tavoitteet vuodelle 2017

LUUKKU 18. Tavoitteet vuodelle 2017


En viime vuonna asettanut tälle vuodelle kunnon tavoitteita ja se jäi hiukan harmittamaan. Koska nyt en voi kauheasti sitä miettiä, olenko saavuttanut tänä vuonna yhtikäs mitään.

Joten nyt aion vaatia itseltäni ensivuonna jonkin verran. En voi sanoa vaativani paljon, koska peruskoulun viimeinen kevät tulee (toivottavasti..) olemaan täyttä keskittymistä kouluun. Ja syksyllä sitten ykkösvaihtoehtona on lukio, joten en silloinkaan välttämättä yksinkertaisesti ehdi panostaa sataprosenttisesti hevosiin ja ratsastukseen.

Tässä on siis vain ratsastustavoitteet:

► "Könötys" istunta. Olen vaikeassa harjoitusravissa istuessani alkanut työntämään leukaa eteen ja selkää kummalliseen asentoon. Ja tämä kummallinen asento on niin kammottavan ruma, että haluan sen pois. 

► Rimakauhu. En tiedä, en ole hypännyt kasikymppiä isompaa todella, todella pitkään aikaan. Mutta 80cm on nyt Mimmin kanssa turvallista maaperää, on aika jälleen hieman nostaa yläpuomia ja tarkistaa tuleeko vastalauseita. Parempi olla tulematta!

► Ulko-ohja vasemmassa kierroksessa. Työnnän vain vasempaan kierrokseen mennessä ulkokättä eteenpäin niin, että ohja roikkuu ihan löysänä. Aloitan siis erittäin tarkan ulko-ohjaharjoittelun.

► Vasemman kierroksen ratsastaminen. Olen kauhea lintsari ja Lotalla ratsastaessa menen valehtelematta joskus noin 70 prosenttia ajasta oikeaan kierrokseen. Ei tee hyvää hevoselle eikä minulle, mutta kun heppa kulkee siihen suuntaan niin paljon paremmin. Nyt alan ratsastaa sitä vasentakin kierrosta.

► Pidäte läpi. Niinkn yksinkertainen asia, mutta niin vaikea. Mulle on tullut tämän syksyn aikana paljon palautetta siitä, että olen todella kevyt ja herkkäkätinen. Se varmaan johtuu siitä, että menin Huimalla sen parin vuoden ajan ja totuin kevytsuiseen poniin, jolla ei tarvitse kauhean rajua pidätettä. Mutta esimerkiksi Mimmi todellakin tarvitsee melko ronskin pidätteen tullakseen kunnolla läpi. Tätä tarvitsee siis harjoitella.

► Koulukisat Mimmillä. Tämä saattaa toki olla vain kaukaista haaveilua ja siltä todellakin näyttää, mutta ainahan saa asettaa tavoitteita. Haluan edes kokeilla ja koska Melkkilässä on vain kahdet koulukisat vuodessa, on yritettävä ja treenattava erittäin kovin.


En laita itselleni tämän enempää "isoja" tavoitteita, koska pikkujuttuja löytyy aina ja niihinkin menee aikaa. Mutta tosiaan, jos nämä tavoitteet selvitän ensi vuoden aikana, olen todellakin ylpeä!xoxo


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti