16. kesäkuuta 2016

Päivä Tukholmassa #2

Laivan sängyt olivat mukavat, vaikka kolmesenttinen tyyny olikin vähän liian ohut. Mutta kun sen taittoi kaksinkerroin, sain nukuttua koko yön heräämättä kertaakaan, edes silloin kun laiva pysähtyi Ahvenanmaalla.
Herätys oli jo silloin 5.50 Ruotsin aikaa. Vaihdoin vaatteet, meikkasin nopsaan ja lähdimme aamupalabuffeen. Jo sisään tullessa huomasin, että paikka oli pikkuisen paljon kivempi kuin normaalit buffetit. Otin lautasen ja kännykän ja lähdin metsästämään ruokaa.

Kännykän otin siis siksi, että sain otettua kuvia ihanasta sapuskasta.
Kun olime tankanneet itsemme täyteen, olikin jo melkein aika lähteä. Haimme tavarat ja siirryimme "aulaan" odottamaan.
Tukholmassa oli mukavan aurinkoinen ja lämmin aamu. Jätimme matkalaukun lokeroon ja kävelimme metroasemalle, josta ostime junaliput. Sitten suuntasimmekin Vanhaan Kaupunkiin. Sieltä en ostellut mitään, kunhan katselimme paikkoja.Pitihän sitä käydä kuninkaanlinnan pihalla katselemassa ilmeettömiä vahteja ja räpsimässä vähän kuvia. En voi muuta kuin ihmetellä, miten nuo pystyvät seisomaan tunnista toiseen, kääntelemään vähän päätä ja olemaan täysin ilmeettömiä. Huh!

Jonkun puolentoista tunnin kuluttua päädyimme taas keskusaukiolle ja kello alkoi olla yhdeksän puitteilla. Meillä oli liput varattuna Abba-museoon kello kymmeneltä, joten otimme ratikan ja ajelimme kohti Abba-museota. Ohitse vilahti Grönä Lund ja pohdinkin että voi kun olisi aikaa...


Ikävä kyllä museossa oli kuvaaminen kiellettyä, joten en tämän enempää kuvia saanut.... :s

Museo oli sinänsä hieno paikka jos ajattelee ihmistä kuin minä, joka ei pidä museoista. Mutta toisaalta se oli vähän tylsä, paikat olivat vain täynnä tylsää jorinaa bändin menneisyydestä yms. Varmasti kiinnostavaa jos haluaa tietää, mutta itseäni olisi kiinnostanut esimerkiksi Mamma Mia! -elokuvaan liittyvät jutut, joita ei ollut ollenkaan.

Kun museokierros oli ohitse, otimme junan ja siirryimme vakavan shoppailut pariin. Kohteena oli tietysti Skandinavian suurin ostoskeskus, Mall of Scandinavia koska hei, mikä muu muka meille kelpaisi?

Niin ehkä 4000:n liikkeen seasta edes joku kiva kauppa löytyisi...
Tästä tulee muuten aivan hirveän pitkä, joten jätän tämänkin vain tähä. Lisää seuraavassa postauksessa ---->xoxo


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti